Під Іловайськом "ДНР" не було. Колону українських солдат розстрілювали регулярні частини РФ, - полковник ЗСУ

Також Ігор Палагнюк додав, що заяви про загибель 500 чи 400 українських військових є інсинуаціями.

Іловайська трагедія. Ілюстрація:https://znaj.ua/

Російські військові, які дали "зелене світло" на прохід української колони під Іловайськом, самі організували розстріл підрозділів ЗСУ. Про це повідомив полковник ЗСУ, заступник начальника штабу оперативного командування "Схід" Ігор Палагнюк, який організовував вивезення загиблих і поранених українських військових після розстрілу колони ЗСУ під Іловайськом. Він розповів про це в інтерв'ю виданню Петр и Мазепа, передають Патріоти України.

"ДНР" там не було. Колону розстрілювала винятково російська армія. "ДНР" я там бачив, вони виконували функцію лише міліції. Вони стояли блокпостами навколо населених пунктів Новокатеринівки, Старобешевого, вводили комендантську годину, пропускний режим на територіях, цим і займалися. Ну і снайперські групи якісь були, кудись ходили, я їх бачив. А колону розстрілювали регулярні частини РФ, які дали "зелене світло", які пропустили їх. Я потім уже зрозумів, чому вони тягнули час і не давали "зеленого світла": вони не встигали окопатися", – розповів він.

Полковник зазначив, що на місці першого бою під Червоносільським у росіян були втрати, оскільки вони не встигли окопатися.

"Уже під Старобешевим/Новокатеринівкою вони найперше виконали роботи. Кожну одиницю техніки було закопано, у кожного бійця був окоп – те, що має бути, коли займають оборону. І вже в процесі моєї роботи я бачив, що продовжують роботи з інженерного обладнання району оборони", – підкреслив він.

Палагнюк додав, що заяви про загибель 500 чи 400 українських військових є інсинуаціями.

"Я там був, зі мною працювали групи не тільки оперативного командування, але і зв'язківці, і розвідники, і з 10-го госпіталю 30 водіїв, які допомагали збирати вбитих і поранених, і водії цивільних вантажних автомобілів. Але такої кількості там не було. Це брехня, це натуральна брехня.

Загальна кількість убитих, яких було підтверджено і вивезено, – до 200 осіб із тими, яких ми розкопали. Але треба з'ясовувати щодо 83-х зниклих безвісти, звичайно. Серед цієї кількості теж можуть бути загиблі", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...