Підступність Кремля: Путін може запропонувати Трампу "Велику угоду" - британський журналіст

У відповідь на скасування санкцій проти РФ та визнання Східної Європи сферою військового та політичного впливу Москви, Путін може пообіцяти новообраному президенту США співпрацю в боротьбі з тероризмом, посередництво у досягненні миру в Сирії.

Трамп і Путін. Ілюстрація:www.bbc.com

Справжньої шкоди президентство Дональда Трампа може завдати на міжнародному рівні державам, які залежать від міцних зв’язків зі Сполученими Штатами у сфері оборони та розвідки. Експерти з розвідки побоюються, що у 2017-му президент Росії Володимир Путін запропонує Трампові якусь "Велику угоду". Про це пише на сторінках Тижня британський журналіст і публіцист Едвард Лукас, інформують Патріоти України.

За його словами, умови такої угоди можуть бути простими: Захід скасовує санкції, припиняє клювати путінський режим щодо прав людини, погоджується з тим, що для Кремля Східна Європа — сфера військового та політичного впливу, і трактує Росію як серйозного глобального гравця.

Натомість Путін може запропонувати співпрацю в боротьбі з тероризмом, постійною загрозою нападів ісламістів у всьому світі, а також посередництво у досягненні миру в Сирії (а це кінець потоку біженців до Європи) і спад військового напруження довкола західних кордонів Росії.

"Путін може пообіцяти, поза сумнівом, неймовірно щиро, майбутнє, сповнене миру й дружби. А олігарх, який звик укладати угоди, який на той час ще обживатиметься в Овальному кабінеті, ухопиться за "Велику угоду" як за зразок мудрої міжнародної державницької позиції.

Він хвалитиметься, що заощадив мільярди доларів, домігшись виведення американських військ із Європи", — пояснює Лукас. Насправді ж, пише журналіст, така угода була б не менш ганебною за Ялтинську конференцію 1945-го, на якій Сталін перехитрував Велику Британію й Америку, прирікши жителів Східної Європи на злидні та неволю в складі Радянської імперії.

"А ще така домовленість нагадувала б Мюнхенську 1938 року, за допомогою якої британський прем’єр-міністр Невілл Чемберлен намагався вгамувати Гітлера, дозволивши розчленувати нашого союзника Чехословаччину. Хай там як, а "Велика угода" стала б цинічним і вражаюче небезпечним пактом. Тоді такі країни, як Естонія, радше боролися б, як Україна, ніж погодилися б здатися Кремлю…" — наголошує він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...