
Вперше вчені заявили про смертельну небезпеку вареного рису. Виявляється, у рисі дуже швидко розмножуються бактерії, інформують Патріоти України посилаючись на Нескучные новости.
Мікроорганізми, які заводяться в рисі, дуже життєздатні і не завжди вмирають навіть при варінні. Мова йде про бактерії Bacillus cereus, які живуть у висушеному рисі у вигляді спор. Якщо рис після варіння тримати в кімнатній температурі, бактерії почнуть розмножуватися. У вигляді побічного продукту зростання мікроби виробляють ряд токсинів. Згідно зі статистикою, щорічно через отруєння рисом хворіють понад 63 тис. людей.
Щоб не потрапити в число отруєних рисом людей, досить прибрати варений рис в холодильник максимум через дві години після того, як він був приготований. При низьких температурах бактерії не зможуть розмножуватися.
Ім'я детектива НАБУ Руслана Магамедрасулова донедавна було відоме переважно вузькому професійному колу – тим, хто уважно стежить за роботою антикорупційних органів. У липні 2025 року воно стало публічним через його затримання, арешт і майже п'ять місяц...
Сахалар (самоназва якутів, – ред.) Єрмак Григор'єв, втомившись відбувати покарання за вбивство полковника ФСБ, вирішив випробувати удачу на фронті. Але дуже швидко зрозумів, що вижити там практично нереально. Історію полоненого якута розповідає проєкт ...