Пізно пити Боржомі: Вставання з колін почалося сім років тому, зараз пожинаємо його плоди, - журналіст

Війна почалася з Олімпіади - Захід замість того, щоб кричати про порушення, карати, бойкотувати Ігри, промовчав, чим оголосив Путіну про вседозволеність.

В.Путін. Сочі, 2014 рік. Фото: РИА Новости.

Сім років тому я писав про сочинську Олімпіаду в "Новій газеті". І тому я знаю, що ці Ігри відзначалися постійними порушеннями прав людини. По суті, Олімпіада була спробою чергової модернізації, виконаної за імперським типом. За її технологічним значенням стояв ідеологічний і міжнародний політичний сенс: згадати радянські досягнення, повернути росіянам відчуття великої нації, підняти авторитет РФ на міжнародній арені. Коротше, Олімпіада стала початком вставання з колін. Так пише на своїй сторінці в Фейсбуці журналіст Євген Тітов, передають Патріоти України і цитують далі:

"Как и при всяком имперском проекте, судьба отдельного человека или ста человек и даже тысячи, никого не волновала. Бульдозеры крошили дома, приставы вышвыривали людей, чиновники под крылом государства проворачивали миллиардные махинации с землей.

Строительные отходы валились куда попало, жидкие отходы выливались прямо в реки, гравий из рек выбирался и шел на продажу, краснокнижные деревья нагло вырубались. Потом опять вышвыривали людей, на этот раз уже гастарбайтеров. То есть принципы, заложенные в олимпийских регламентах, были грубейшим образом нарушены.

Западные СМИ иногда сообщали о происходящем, но реакция Запада была довольно вялой. Политики на многочисленные нарушения закрывали глаза, Международный олимпийский комитет делал бодрые заявления. Короче, политический Запад дал Путину полную свободу действий. Когда был арестован (и затем посажен) эколог Евгений Витишко, от России потребовали объяснений, но когда их получили, то как бы поверили. Никому не хотелось портить праздник.

А потом сработал принцип последовательности: если позволено один раз, то позволят и в другой. И не надо удивляться тому, что затем случилось в Крыму и на Донбассе. Процесс, начатый Путиным в Сочи, автоматически пересек российские границы и вышел вовне.

Вставание с колен захотело продолжения и двинулось к соседям. Ведь империя есть система, а сложная система никогда не умирает сразу, предпринимая попытка восстановиться.

Запад был обязан делать заявления, требовать, ставить на вид, кричать на весь мир. И в случае несоблюдения олимпийских принципов - объявлять Играм бойкот. Но Путину мягко и толерантно простили. Сейчас, конечно, спохватились. Говорят, сейчас по "Евроньюсу" назвали его террористом. Но только, братцы, поздно пить Боржоми, когда почки отказали. Хороша ложка к обеду".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...