"План Маршалла - дорогое удовольствие": Експерт розказав, чи варто Україні розраховувати на допомогу Заходу

План Маршалла вимагав багатомільярдних зусиль, які співмірні з десятками мільярдів зараз.

Костянтин Грищенко. Фото: kmu.gov.ua.

Реалізація нового "плану Маршалла" для України передбачає колосальні фінансові витрати. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив екс-міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, передають Патріоти України.

Говорячи про підготовку "нової стратегії розвитку для України", про яку згадав депутат Бундестагу Карл-Георг Вельман, дипломат зауважив: "Справа в тому, що про "план Маршалла" говорять досить довго і в Україні, і друзі України. Принаймні два роки. Питання в іншому: наскільки ця ідея користується підтримкою тих, хто вирішує питання про виділення необхідних ресурсів".

У цьому контексті Грищенко додав: "Досить складно коментувати думку конкретного депутата, оскільки він може вносити пропозиції, але рішення затверджується на зовсім іншому рівні. Будемо сподіватися, що ця ідея знайде підтримку саме там, де ухвалюють серйозні рішення".

"План Маршалла - дороге задоволення?" - запитав "Обозреватель". "План Маршалла поставив на ноги після війни Німеччину. Він вимагав багатомільярдних зусиль, які співмірні з десятками і десятками мільярдів зараз", - відповів дипломат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 травня. Дівчата збиралися у найстаршої подруги і ворожили на суджених і долю

вівторок, 7 травень 2024, 7:05

Православна церква України 7 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Зедазнійського та його учнів. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Саву Стратилата та Євсевія. 7 травня українці присвячували посіву овочів та зернових к...

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій, - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Представники державної російської компанії "Рособоронэкспорт" підготували для нинішнього міністра оборони ри-фи пана шойгИ, "озабоченного" криміна...