Поки в Білорусі зберігається цей політичний режим, зовнішньополітичний курс країни не зміниться. Лукашенко завжди буде за Росію - Шушкевич

Антибілоруський диктатор далекий від того, що таке білоруська культура, що таке білоруська мова і говорить, що нею неможливо нічого сказати. Він зберігає тільки владу і віддасть Путіну все, щоб утриматися на її верхній точці.

Путін і Лукашенко. Ілюстрація:Facenews

З 1996 року в Білорусі немає виборів. В країні силовим чином закріпився диктатор. На сто тисяч населення припадає приблизно в шість разів більше міліціонерів, ніж в Україні. Про це у власному блозі на сайті Новое время пише перший глава незалежної Білорусі Станіслав Шушкевич, інформують Патріоти України.

Якщо хтось думає, що жорсткою рукою Олександр Лукашенко забезпечує порядок в Білорусі, і цим виправдовуються його методи, то це не так. Порядок та спокій в країні були і до Лукашенка. Там, де його режим не нашкодив порядку, він зберігається.

Що при цьому думають самі білоруси, складно сказати. Є ті, хто усвідомлює, що відбувається, і, природно, прагне змін. Є ті, хто виживає, а не живе. Вони бояться, що зміни призведуть до втрати того нікчемного рівня життя, який у них зараз є. А ще є білоруси, які нічого не розуміють, працюють під радіоточкою, дивляться один-єдиний телевізійний канал і підтримують Лукашенка. Таких у країні - близько 20-22%.

Поки в Білорусі зберігається цей політичний режим, зовнішньополітичний курс країни не зміниться. Лукашенко ніколи не займе позицію, відмінну від російської. Це режим, який підтримується Росією.

Незважаючи на це, білоруський президент не може захистити країну від можливих агресивних дій з боку Кремля. Насправді, Москві немає необхідності застосовувати агресивні дії по відношенню до Білорусі - вона і так робить все, що хоче. Особливо її вояччина. Російський міністр оборони Сергій Шойгу приїжджає в Білорусь і робить все, що йому заманеться.

Російському ватажку набагато простіше загарбати Білорусь, ніж Україну та інші країни. Тому що у нас антибілоруський диктатор. Він далекий від того, що таке білоруська культура, що таке білоруська мова і говорить, що нею неможливо нічого сказати. Він зберігає тільки владу і віддасть Путіну все, щоб утриматися на її верхній точці.

Навіть якщо доведеться усувати Білорусь, як незалежну структуру, він захоче залишитися тут хоча б намісником. Для цього є вагомі причини: якщо в Білорусі буде справедливий суд і справедливе правосуддя, він, напевно, постане перед судом, оскільки підозрюється у багатьох злочинах.

Наскільки в таких умовах можливе зближення Білорусі та України? Як людина, яка любить і Білорусь, і Україну, я впевнений, що об'єктивно немає жодних перешкод на шляху зближення двох країн. Тим не менш, є люди, які заважають цьому процесу. Переживемо і це, адже пережили СРСР.

Що стосується наших людей, то вони і так близько. Я чудово почуваюсь в Україні, а українці, здається, непогано почуваються у Білорусі. А більшого поки що бути не може. Якщо хтось приїде з України в Білорусь, і почне виступати з відверто антиросійськими заявами, у нього можуть виникнути проблеми з білоруськими правоохоронними органами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...