Поки в нас люди замість розуміння реальної економічної вигоди продовжуватимуть мірятися історично-традиціоналістськими піс*нами, житимуть у скруті, - журналіст

Типова українська історія про застарілий світогляд та децентралізацію.

У селі Моринці народився Тарас Григорович Шевченко. Ілюстрація:informatika152.wixsite.com

"Про децентралізацію. Оце ж я з'їздив днями поспівати на фестиваль Тараса Шевченка "ШеФест" до села Моринців. І надибав цікаву історію." Про це пише Богдан Буткевич у своєму Facebook, передають Патріоти України, продовжуючи:

Отже, в цього села йде вже півторасотрічне змагання за право вважатися батьківщиною Кобзаря з сусіднім селом Шевченковим. Адже хоч і народився Тарас Григорович у Моринцях, але ж зростав, пас телят за селом і минав своє тринадцятиріччя він таки у Шевченковому. І два села хіба очі одне одному не видряпують на цій тематиці.

Йдемо далі. Із часів Ющенка на території цих двох сіл діє єдиний музей Кобзаря. У кожному селі є своя частина того музею. Що тільки додало старому конфліктові нових фарб.

І вишенька на тортику. Як ви, мабуть, знаєте, в Україні ж зараз триває децентралізація й укрупнення сільських громад. І в рамках цього укрупнення мають об'єднатися хто? Та-дам – Моринці з сусіднім Шевченковим.

Цікаво, що це укрупнення з економічної позиції якраз вигідне обом селам, бо дозволить чималі як для масштабу сільрад кошти від туризму залишати на місцевому рівні.

Але, як ви вже здогадалися, в обох селах народ ремствує й чути не хоче ні про яке об'єднання з конкурентами за Тараса.

Яка мораль цієї розповіді? Та проста. Поки в нас люди замість розуміння своєї реальної економічної вигоди будуть продовжувати мірятися історично-традиціоналістськими пісюнами, житимуть у скруті. Це стосується і мовосрачів, і фапання на міфологічну минувщину, і взагалі тренду на погляд назад замість погляду вперед. Якось так.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

​Генштаб показав удари ЗСУ по російських військових базах в окупованому Криму (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 21:19

Генштаб оприлюднює кадрі ударів ЗСУ по російських військових базах в окупованому Криму, передають Патріоти України.«У ніч з 16 на 17 квітня Сили оборони України завдали ракетного удару та уразили визначені російські воєнні цілі на території тимчасово о...

Військові називають це "комбінований вогневий вплив": Шикарне відео втечі з Очеретиного півсотні рашистів

четвер, 18 квітень 2024, 21:05

"Шикарне відео втечі з Очеретиного півсотні рашистів. Приклад того, що військові називають «комбінований вогневий вплив». DeepState: "Фактично fpv-дрони зупиняють штурмові дії, які готувалися на приватну забудову. Частина ворожої розвідки зайняла будин...