Поле битви - Сирія: Росія і Туреччина можуть вступити у безпосередній військовий конфлікт, - розвідка США

Експерти впевнені, що росіянам доведеться збільшити свою присутність у Сирії з метою перешкодити планам турків.

Росія проти Туреччини. Фото: so-l.ru.

Між Туреччиною і Росією, які беруть участь у збройному конфлікті в Сирії, можливі прямі сутички на полі бою. Такий прогноз дали експерти американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, звіт якої є в розпорядженні "Апострофа", передають Патріоти України.

На думку представників приватної розвідки США, одним з головних гравців на Близькому Сході з протидії ІДІЛ стане Туреччина. "Анкара вже планує операцію на захід від річки Євфрат на півночі Сирії, щоб відкинути бойовиків "Ісламського держави" від своїх кордонів. Крім цього, Туреччина з високою часткою ймовірності отримає підтримку США у здійсненні масованих авіаударів на півночі Сирії, а проведення наземних операцій надасть дружелюбним по відношенню до неї повстанським силам сирійських туркманів. Більше того, Туреччина і США співпрацюватимуть з Саудівською Аравією, Об'єднаними Арабськими Еміратами, Катаром і, можливо, з іншими арабськими державами, наприклад, Єгиптом і Йорданією, щоб організувати антиісламістські операції в Сирії", - йдеться у звіті.

Однак реалізації цих планів Туреччини може перешкодити Росія. На думку Stratfor, в Сирії РФ переслідує відразу кілька цілей, однією з яких є допомога Кремля чинному керівництву країни: "Це партнерство означає, що Москві доведеться протистояти силам, які намагаються послабити режим Башара Асада, включаючи велику кількість опозиційних угруповань, які підтримуються США, Туреччиною, Саудівською Аравією, Йорданією і Катаром. Російська націленість одночасно проти бойовиків "Ісламської держави" і сирійських повстанців не дозволить сформувати масштабну коаліцію проти ІДІЛ, а також погіршить взаємини Москви з Анкарою".

За версією аналітиків Stratfor, Росія намагатиметься зірвати військові плани Туреччини шляхом збільшення своєї присутності в Сирії. "Це головним чином буде досягатися за рахунок подальшого використання військово-повітряних сил на півночі Сирії. Втім, не факт, що Туреччина піддасться такому тиску. Між сторонами можуть початися переговори про уникнення конфліктів на полі бою, хоча це не виключає можливість потенційних сутичок", - вважають в Stratfor.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін планує нове вторгнення, але дещо стане на заваді: Нове пророцтво оракула Анатолія про війну (відео)

середа, 8 травень 2024, 19:27

Оприлюднене нове пророцтво оракула Анатолія про подальші дії російських загарбників у війні з Україною. Згідно з ним, Росія планує повторне масштабне вторгнення у центрально-східні регіони - Харківську, Київську та Сумську області. Про це йдеться у від...

"Екіпаж заслуговує на високу державну нагороду": Як БМП М2 Bradley майстерно знищує танк росіян (відео)

середа, 8 травень 2024, 19:15

В мережі з'явилося відео, як українська БМП М2 Bradley знищує новітній російський танк Т-80БВМ з ближньої дистанції у нічному бою. Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Екіпаж БМП 47-ї механізованої бригади з...