Помер знаменитий радянський актор з українським корінням

На 78-му році обірвалося життя відомого актора Олексія Петренко.

Помер актор О.Петренко. Фото 24tv.uaРадянський і російський актор Олексій Петренко помер у віці 78 років, в середу, 22 лютого. Про це повідомляється на сайті Союзу кінематографістів Росії, інформують Патріоти України з посиланням на Корреспондент.

"Союз кинематографистов России скорбит вместе с родными и близкими выдающегося российского актера Алексея Петренко. Коллеги Алексея Васильевича приносят искренние соболезнования его родственникам", – йдеться в повідомленні.

Причина смерті не уточнюється.

Олексій Петренко народився 26 березня 1938 року в селі Чемер Чернігівської області. У 1961-му закінчив Харківський театральний інститут.

Грав в Ленінградському театрі імені Ленсовета, Московському драматичному театрі на Малій Бронній, МХАТі, Школі сучасної п'єси. З 2010-го перебував у Патріаршій раді з культури.

На рахунку актора більше 70 ролей у фільмах: Розповідь про те, як цар Петро арапа женив, Двадцять днів без війни (1976 рік), Жорстокий романс (1984 рік), В'язень замку Іф (1989 рік), ТАСС уповноважений заявити (1992 рік) , Сибірський цирюльник (1998 рік), У серпні 44-го ..., Доктор Живаго (2006 рік), Поховайте мене за плінтусом (2009 рік), Вольф Мессінг і інші.

Однією з останніх кіноробіт Петренка стала картина Віктор (2014 рік), де також знімалися Жерар Депардьє і Елізабет Херлі.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...