Померла 100-річна легенда ізраїльської розвідки

У неділю, 21 травня, у віці 100 років померла Шуламит (Шула) Кішік-Коен, легенда ізраїльського шпигунства, яка протягом 14 років була головним джерелом розвідувальної інформації з Лівану.

Шуламит Кішік народилася в 1917 році в Аргентині, але росла в Єрусалимі, куди перебралася її сім'я. У 1931 році, в 16 років, вона була видана заміж за ліванського єврея Жосефа Коена, з яким переїхала в єврейський квартал Бейрута, повідомляють Патріоти України.

За час життя в Бейруті Кішік-Коен займає чільне місце в ліванській єврейській громаді, а також налагоджує добрі зв'язки з ліванською владою. У 1947 році Шуламит самостійно зв'язується з розвідувальними структурами єврейського Ішува в підмандатній Палестині, і на протязі 14 років поставляє важливу розвідувальну інформацію.
Крім шпигунства Шуламит активно займалася наданням допомоги в переправленні євреїв з арабських країн до Ізраїлю. У 1961 році Шуламит Кішік-Коен була заарештована ліванськими спецслужбами, і після тортур засуджена до смертної кари. Пізніше вирок був замінений на 7 років в'язниці. У 1967 році, після Шестиденної війни, вона була включена в угоду щодо обміну військовополоненими.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...