Щоб вилучити власність: Порошенкові важливо знайти спосіб звинувачення Коломойського і Фірташа, - Небоженко

На думку політолога, зараз адміністрація президента через так звану "армію порохоботів" поширює версію про спонсорство Коломойським і Фірташем Саакашвілі.

Порошенко, Фірташ і Коломойський. Ілюстрація^Радіо Свобода

В олігархів Фірташа і Коломойського є мотиви ображатися на Порошенка, який їх зрадив. Але поширення інформації про те, що вони спонсорували перехід Саакашвілі, пов'язане з тим, що Адміністрації Президента важливо знайти новий спосіб звинувачення цих олігархів для вилучення у них нової порції власності. Таку думку сайту 24 висловив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко, передають Патріоти України.

"І у Фірташа, і в Коломойського є мотиви ображатися на Порошенка. Фірташ був батьком президентського успіху Порошенка, дав йому гроші і включив телеканал "Інтер". Але в обмін Фірташ не отримав допомоги, коли американці стали його відривати від російської мафії і Кремля (У США Фірташу загрожує 50 років в'язниці - ред). Це здивувало Фірташа і сам Кремль, який розраховував, що ГПУ буде більш активна, що стосується захисту Фірташа. Але вони це саботували, і у Фірташа скрутне становище", – вважає політолог.

Що стосується Коломойського, то, за словами Небоженка, перші три місяці після обрання Порошенка президентом вони були нерозлийвода. Адже Коломойський взяв на себе обов'язки із захисту Дніпропетровської області. Однак потім вони посварилися через нафту і початок зміни Порошенком банківсько-фінансового ландшафту для майбутніх реформ.

"Знищення банків Порошенком і Гонтаревою, де піком було вилучення "Приватбанку" Коломойського, дозволяє тепер створити страхову медицину, земельні банки. Це все ми скоро побачимо. Тому важко сказати, хто з них більше лиходій – Коломойський, Фірташ чи Порошенко. Порошенко більше, тому що у нього влада," – зауважує експерт.

Водночас, розповідає Віктор Небоженко, зараз адміністрація президента через так звану "армію порохоботів" поширює версію про спонсорство Коломойським і Фірташем Саакашвілі.

"Це пов'язано з тим, що Порошенкові важливо знайти новий спосіб звинувачення Коломойського і Фірташа, щоб вилучити нову порцію їхньої власності. Наприклад, у Коломойського турбазу в Івано-Франківську, яку сильно люблять росіяни. І її є кому подарувати на новий 2019 рік. Фірташу він скаже, щоб той віддавав облгази або хімпідприємства. Ні про яку справедливість не йдеться", – наголошує Небоженко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ключові сигнали від Заходу для України після виборів у Росії, - політолог

понеділок, 18 березень 2024, 23:30

"Сьогодні важливий день, у ньому можуть бути сигнали того, як буде розгортатися ситуація навколо війни. Бо сьогодні світ має відреагувати на путінський фарс під назвою вибори", - пише політолог Віктор Андрусів у своєму Телеграм-каналі, передають Патріо...