Портніков пояснив, як Обама знову переграв Путіна

Обама вперше вжив новий політичний термін - "комбіновані російсько-сепаратистські війська".

Путін і Обама. Ілюстрація:lifenews.ru

Намагання президента Росії Володимира Путіна "замінити" український порядок денний сирійським провалилися, про що свідчить заява Білого дому за підсумками телефонної розмови президента США Барака Обами і глави Кремля. Про це у своїй колонці на сайті Newsru.ua пише політолог і журналіст Віталій Портніков, інформують Патріоти України.

Він зазначає, що Обама вперше вжив новий політичний термін - "комбіновані російсько-сепаратистські війська". "Таким чином, вперше на рівні президента США визнано існування такої "комбінації", - підкреслив політолог.

За словами Портнікова, обидві ці повістки, як українська так і сирійська, існують паралельно - і в кожній з них Путін не зацікавлений в ескалації конфлікту.

"При цьому будь-яка нормалізація відносин Росії із Заходом, яка необхідна Путіну для зняття санкцій і елементарного виживання, можлива тільки в разі досягнення прогресу і в сирійському, і в українському кризах. У нашому випадку - в разі виведення російсько-сепаратистських військ з окупованої території" , - нагадав політолог.

Портніков підкреслює, що сам Путін не сказав ні слова про те, що вони з президентом США говорили не тільки про сирійське, а й про українське врегулювання.

"І це - його стара тактика - зробити вигляд, що про Україну всі на Заході "забули", що її "обміняли" на Сирію, що він буде робити на Донбасі все, що захоче - і йому це зійде з рук, бо він тепер шановний партнер Заходу у врегулюванні в Сирії.

Тільки Путін, за своїм звичаєм, знову бреше. І щоб зрозуміти це, необхідно було просто дочекатися заяви Білого дому", - підсумував Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нова РЕБ-технологія стане геймченджером на фронті: Українське підприємство обіцяє за місяць показати новітню зброю, проти якої не встоять навіть дрони з ШІ та найновітньою прошивкою

неділя, 5 травень 2024, 6:15

Репортаж видання dev.ua з полігону виробника РЕБ/РЕР систем Kvertus. «Спроможності нашого підприємства — від 5000 засобів щомісяця», — каже Сергій Скорик, комерційний директор підприємства Kvertus. Ці слова звучать під час виступу перед журналістам, як...

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...