"После ранения солдата три офицера одной бригады подсуетились, сами себя представили и были награждены за спасение жизни. Не видя этого бойца в глаза...", – Роман Донік

За ДАП більшість тих, хто виявив героїзм, досі не нагородили, а на "промці" за надання допомоги пораненому аж трьом непричетним дали нагороди.

Державні нагороди важливі для людей, убудованих у систему, і є оцінкою діяльності людини системою, на яку вона працює. Тому влада має прагнути нагородити передусім найгідніших, зазначив у Facebook харківський волонтер Роман Донік. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

"Найголовніше – нагородження це стимул для інших. Працювати, прагнути, жертвувати собою. Особисто я взагалі за те, щоб усіх гідних нагородили. Але, по-перше, це мають бути гідні. А по-друге, усе-таки починати потрібно з найдостойніших. Нещодавно дізнався про випадок, коли після поранення солдата на "промці" (промзона Авдіївки. – Ред.) (відірвало ногу осколком), троє офіцерів із різних підрозділів однієї бригади підметушилося, самі себе подали і їх нагородили за надання допомоги й порятунок життя цього солдата. А вони його навіть в очі не бачили... Тому що "промка", тому що бренд. Тому що по накатаній", – зазначив він.

Волонтер додав, що про цю історію знає вся бригада, що не може не вплинути на мотивацію бійців чи медиків, які насправді врятували солдату життя. "Напередодні свята міністр оборони відправив по передку своїх заступників нагороджувати гідних. Із коліс – за поданням комбатів і комбригів. Багатьох гідних нагородили. Але один заповзятливий офіцер нагородив свого водія і свою коханку, записавши їх до "додаткових списків". Це виявили, нагороди забрали, офіцер дістав по голові. І ось яка мотивація у людей, які знають, що єдина заслуга "нагороджених" – це близькість до тіла начальника? У прямому сенсі", – продовжив він.

Донік зазначив, що нагородження бригад мотивує кожного чинного і майбутнього бійця. "Ніхто не хоче служити в якомусь аватарському підрозділі. Усі хочуть служити й воювати в легендарних і заслужених частинах. Основне слово – заслужених. Я пам'ятаю, як на параді у 2015 році нагороджували бригади стрічками за "мужність та героїзм". 93-тю бригаду не нагородили. Бійці реально засмутилися – у донецькому аеропорту (ДАП) навіть на стрічку не заслужили...

За ДАП більшість тих, хто виявив героїзм, досі не нагородили, а на "промці" за надання допомоги пораненому аж трьом непричетним нагороди. Так само і з нагородженням бригад іменами. За яким принципом? Чому навіть не замислюються, як це впливає на звичайних піхотинців із тієї ж 93-ї бригади? Мотивація? Гордість за бригаду? А чим пишатися, якщо держава не бачить заслуг? Бригаду, за все, що зробила в цій війні, не відзначили", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна посунула ще далі "червону лінію" Кремля, - Петро Олещук

вівторок, 23 квітень 2024, 12:29

"Отже, Зеленський повідомив, що за підсумками розмови з Байденом є рішення про постачання ракет ATACMS до України. Чергова «червона лінія» подолана. Вважаю, що це має прямий зв’язок з демонстрацією гнучкості цих самих «червоних ліній», яке останнім час...

Ситуація навколо Очеретиного важка і може погіршитися. Чим небезпечне просування ворога - Михайло Жирохов

вівторок, 23 квітень 2024, 11:59

Військовий експерт Михайло Жирохов прокоментував в ефірі Radio NV, яка ситуація навколо селища Очеретине, де, як повідомляється, є просування росіян, передають Патріоти України. «На жаль, ситуація навколо Очеретиного дуже важка і вона має схильність до...