"Повний провал Путіна": Конгрес США почав обговорення питання надання Україні летального озброєння

Також у Конгресі відбуваються обговорення щодо присутності США в регіоні, а також щодо "більш потужних і скоординованих зусиль у протистоянні російській пропаганді та дезінформації".

Конгрес США. Фото: stroy-kz.com

Можливість надання Україні летальної зброї та нелетальної військової допомоги обговорюється зараз в обох палатах Конгресу США, а також на рівні Американської адміністрації, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"Ми продовжуємо мати насичену дискусію щодо надання Україні як летальної, так і нелетальної військової допомоги. Це має двопартійну підтримку в Конгресі Сполучених Штатів, повторюю, не тільки щодо нелетальної, але й летальної допомоги для того, щоб Україна могла краще захистити себе", - наголосив сенатор під час конференції на тему "Україна 2016-2017: прогрес, можливості та виклики".

Він нагадав, що під час слухань в сенатському комітеті щодо затвердження на посаді держсекретаря, Рекс Тіллерсон теж погодився з таким підходом. Портман зауважив, що зараз з боку адміністрації також надходять сигнали, що вони обговорюють ці можливості. "На мій погляд, ми повинні далі просунутися на цьому напрямі", - зауважив законодавець.

Крім того, зазначив він, у Конгресі відбуваються обговорення щодо присутності США в регіоні, а також щодо "більш потужних і скоординованих зусиль у протистоянні російській пропаганді та дезінформації", в тому числі стосовно ситуації в Україні. У цьому зв'язку сенатор звернув увагу ще й на загрозу російської цілеспрямованої дезінформації для виборів у Франції й Німеччини.

Водночас, американський законодавець нагадав про слухання в Сенаті, що відбулися напередодні за участю посла Євросоюзу в США, який підтвердив намір ЄС продовжити в черговий раз санкції проти Росії через її агресію в Україні. "Це дуже важливий союзник для нас у цій справі", - зауважив Портер.

Сенатор підкреслив важливість "єдності дій між США і ЄС щодо притягнення Росії до відповідальності за її порушення Мінських домовленостей, Будапештського меморандуму та інших міжнародних норм та угод".

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...