Познер заявив, що філософія "руского міру" перетворює Росію на Африку

Усі країни й народи мають свій шлях, але тільки в Росії люблять повторювати про свою "особливість".

Розмови про "винятковість Росії" не мають під собою підстав. Про це телеведучий Володимир Познер заявив в Instagram, передають Патріоти України.

"Взагалі-то кажучи, усі країни, усі народи мають свій шлях і кожен народ винятковий і самобутній. Але в багатьох знайомих мені країнах немає цього бажання, ну не на кожному розі, але часто й голосно говорити про свою особливість, вибачте за слово. Ну пам'ятаєте, Тютчев писав: "Розумом Росію не зрозуміти". Я люблю там підставляти інші назви, Панаму, значить, розумом Панаму не зрозуміти, розумом Канаду не зрозуміти. А чому ні?" – написав він.

За словами телеведучого, кожен народ чимось відрізняється від інших.

"Є закони природи, і вони для всіх однакові. Знаєте, закон всесвітнього тяжіння для всіх діє. А є економічні закони, і вони теж діють на всіх. Сприймають їх по-різному, але діють вони на всіх і у всіх країнах, де існує приватна власність, у всіх без винятку", – підкреслив він.

Познер зазначив, що Росії "дещо не пощастило".

"По Росії спочатку пройшли гунни, які зупинилися десь у районі сучасної Угорщини, потім 250 років монголо-татарського ярма, що надзвичайно важко і, звичайно, відкинуло Росію на багато років назад", – написав він.

На думку телеведучого, вибір православ'я також зіграв роль у розвитку РФ, "але в підсумку в питаннях основоположних росіяни такі самі, як і всі".

"Нескінченні розмови про особливий російський менталітет, особливу душу, якій не писані жодні закони, окрім власних, насправді, на мій погляд, принаймні, сприяють тому, що якщо цей погляд восторжествує, Росія стане більше схожою, мабуть, на країну африканського континенту, ніж на країну європейського. Мені б цього дуже не хотілося", – заявив Познер.

Я хотел бы поговорить о извечном вопросе, об особом пути, об исключительности России. Вообще-то говоря все страны, все народы имеют свой путь и каждый народ исключителен и самобытен. Но во многих мне знакомых странах нет этого желания, ну, не на каждом углу, но часто и громко говорить о своей особливости, извините за слово. Ну, помните, Тютчев писал: "Умом Россию не понять". Я люблю там подставлять другие названия, Панаму, значит, умом Панаму не понять, умом Канаду не понять. А почему нет? Каждый народ сам по себе отличается от всех прочих. Есть законы природы, и они для всех одинаковы. Знаете, закон всемирного тяготения для всех действует. А есть законы экономические, и они тоже действуют на всех. Воспринимают их по-разному, но действуют они на всех и во всех странах существует частная собственность, во всех без исключения. Вот, конечно, России, можно сказать, кое в чем не повезло, по России сначала прошли гунны, которые остановились где-то в районе современной Венгрии, потом 250 лет монголо-татарского ига, что чрезвычайно тяжело и, конечно, отбросило Россию на много лет назад. Я думаю, что и выбор православия сыграл свою роль в развитии России, но в конечном итоге в вопросах основополагающих русские такие же, как и все, такие же люди как все. Бесконечные разговоры об особом российском менталитете, особой душе, которой не писаны никакие законы, кроме собственных, на самом деле, на мой взгляд, по крайней мере, способствуют только тому, что если этот взгляд восторжествует, Россия станет больше походить, пожалуй, на страну африканского континента, нежели на страну европейского. Мне бы этого очень не хотелось. #познер #россия
Допис, поширений Познер Online (@pozneronline)
Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...