Про так зване "перемир'я" та заборону стріляти у відповідь, - Володимир Регеша "Santa"

Щойно повернувся із Запоріжжя «додому». З церемонії нагородження орденом «Народний Герой», на якій представляв кількох достойних людей. Серед величезної кількості зібравшихся військових, добровольців, волонтерів, журналістів та й просто небайдужих людей жоден не висловився проти мого попереднього допису в ФБ.

Жоден не назвав «зрадофілом», «популістом», «брехуном». Навпаки - тільки слова підтримки і пропозиції допомогти в край непростій ситуації. І нові факти непрофесіоналізму, самодурства, небажання (в силу яких причин?) воювати військового керівництва. Зрозуміло, що попередній допис було написано на емоціях і (ледь не написав «надто жорстко»)… на емоціях.

А щойно перечитав коментарі і хочу відповісти всім одразу:

Менш, ніж за місяць, буде два роки мого перебування тільки в Авдіївці. За цей час переживаю тут вже четверту бригаду. Зі всіма тісно співпрацював і сподіваюся це робити в майбутньому.
І від всіх командирів в різні часи тільки і чую: ти не уявляєш, як нас єбуть зі штаба за активні дії!
Чому тільки зараз написав про це?
Хтось пише: «залякали», хтось: «хоче популярності», а хтось вже і назвав зрадником інтересів держави.
Та ні. Просто це все набуло якихось космічно-феєричних масштабів і реально остопизділо день в день спостерігати ідіотизм перемирь. Хлібне, шкільне, менструальне, похмільне, грибне, котяче…
Не стрілять!!!
Можливо, є якийсь загальний план, про який ніхто і не здогадується, як повернути свою землю без жодного пострілу.
Можливо, високоінтелектуальні штабісти вже розрахували, що сєпари побудують надстійкі укріплення за період перемирь, попадають від втоми і ми їх візьмемо голими руками.
Чи, так облінуються і розжиріють від ніхеранероблення, що не зможуть повилазити із – знову ж таки – новеньких бліндажів і всі поляжуть при першій же нашій кінній атаці.
Можливо.
Але зараз щоденно гинуть люди. Військові на своїх позиціях, цивільні в своїх хатах.
Сьогодні на Бутовці загинув ще один захисник. І просто зараз десь в тій же стороні два важких прихода. Можливо ще одній мамі ви будете мямлити про героїв, які «не вмирають». Ще й як вмирають, без відповіді із всього наявного.
А ви мені показуєте папірець і менторським тоном повчаєте: ось написано ж, що можна і навіть треба стріляти у відповідь, коли вже відчуваєш, як куля пройшла плитоноску і от-от вліпашить в саму плиту. Інакше ми на тебе заведемо розслідування і – повір – вигадаємо покарання.
Хоча, про що я? Це ж командири на місцях щось наплутали з донесінням наказу до особового складу. Ми такого не могли вигадати.
Ну, да. Це я вигадав. І комбати-ротні щось навигадували.
Проїдьтесь по ВОПам і поговоріть з тим самим «особовим складом» і з місцевими командирами- кому і які накази віддаються.
Знаю, ви можете на кожну мою літеру і кому пред’явити по 5 папірців і одному скорозшиватєлю (навіть не знаю, як воно українською),але ж я тут, біля тих бійців ЗСУ, яким «можна відкривати вогонь». Біля тих самих, які «ти не уявляєш, як нас єбуть зі штабу…»
Чи повинні вони виконувати накази?
Безперечно! І безумовно!
Коли наказ чітко сформульовано і підписано, та ще й вірно доведено.
Запитайте у любого комбата-ротного на передовій: скільки наказів ти отримав сьогодні?
Буває по три-чотири за день.
Зранку: повне припинення вогню.
В обід: дзеркальна тиша.
Ввечері: повне припинення вогню.
Вночі: дзеркальна тиша.
І всі телефоном та в електронному вигляді.
Проста ситуація: позиція доповідає, що їхню хату на передовій лінії розбирають зарядами РПГ.
Відповідь: спостерігайте!
А як і що спостерігати? Як другого поверху вже немає і приймаються за перший?
- По нам працює Утьос.
- Спостерігайте!
- В 350-ти метрах заїхали бетоновози і заливають свої бліндажі.
- Спостерігайте!
- По нам працює 120-ка.
- В укриття!
Нарешті…

Чому під пильне око попав генерал Локота? Немає ЖОДНОГО військового із всіх, кого я особисто знаю, хто б при згадуванні про нього не підскочив зі стільця і апоплектично задихаючись і червоніючи не почав розповідати «страшні історії». Про безглузді накази, про втрату мотивації того ж самого «особового складу» після спілкування з ним, про повне зневірення в командуванні, про впевненість в його чи то боязні, чи то захопленні по відношенню до наших східних «братів». Про те, що ним нищиться найцінніше в війську- бойовий дух та віра в свою перемогу, зароблені за ці страшні роки кров’ю та життями побратимів. І все це в найкращих традиціях совка, коли людина перед твоїми лампасами – гівно. А ти – вєршитєль судєб.
Та, не він один такий.
А от чи за власним бажанням вони такі "хороші"?
Теж питання...
Я не розумію лиш єдиного- чому до цих пір ніхто про це не говорив відкрито. Тільки між собою.
Хоча… розумію.
А ще краще зрозумів, коли після мого допису почалася свистопляска і звичайні розборки.
Мені похеру, а от через друзів можна натиснути. Їм же ще служити і служити. Ймовірно, що і під його пильним керівництвом.
Ну і щоб два раза не вставати - про 35 тисяч.
Цю інформацію отримав від військовослужбовців, яким не просто довіряю, а готовий за них вмерти. Чи, краще- вбити.
Їм оголосили про такий «проект» від РНБО і наказали готуватися.
Комусь це здається брехливою інформацією з мого боку. Хай буде так. Але після моєї брехні навряд колись вдасться це втілити. Бо ж побачили реакцію і однозначно сцикануть.
Про те, що хтось на цьому заробляє… Та ні. На цьому точно ні. Тут є на чому заробляти і без відрахувань з «особового складу».
От же словосполучення…
Не люди, не воїни – особовий склад.
Не народ - населення.
Не земля - територія.
Не війна – АТО.
Підмінив ніби слова, а вийшло- зміст. Так і жити легше.
За сім відкланявся. Завжди готовий до прєдварітєльного заключєнія.
невсеремось


Опублікував: Артем Ервін
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...