Про те, як зі звичайної комахи вчені зробили ГМО-кіборга (відео)

Керована людиною комаха вже не фантастика. Дослідники з Лабораторії Чарльза Старка Дрейпера перетворили звичайну бабку в футуристичного кіборга, якого можна контролювати дистанційно.

ГМО бабка-кіборг: найменший дрон в світі. Фото від "Популярная механика"

DragonflEye була створена за допомогою генетичної модифікації звичайних бабок світлочутливими «напрямними нейронами» в спинному мозку комахи. Крихітні структури, схожі на оптоволоконні, в очах бабки посилають імпульси світла в мозок, і таким чином можна дистанційно контролювати напрям польоту комахи, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Також вона несе на спині мініатюрний «рюкзак» з сенсорами і крихітною сонячною панеллю для енергії, яка живить технологію зі збору інформації. В теорії такою стрекозою дослідники зможуть управляти, і вона буде збирати дані про навколишнє середовище в умовах, небезпечних для людини.

Подібна технологія одночасно вражає і жахає - досить легко уявити, як подібні генетичні модифікації застосовуються на більш високорозвинених істотах. Та й ідея самих звичайних комах, які насправді діють як шпигуни, не вселяє великого оптимізму. Проте, такі кіберкомахи можуть допомогти нам зрозуміти світ абсолютно новими способами, побачити місця, куди людям в принципі неможливо проникнути.

Генетичні модифікації, які дозволяють бабкам рухатися, можуть одного разу допомогти інвалідам ходити. Поки вчені можуть змусити своїх кіборгів літати тільки по прямій лінії, але потенціал тут величезний, як для хорошого, так і для поганого.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...