"Продовження словесної війни": Соболєв відповів Матіосу на звинувачення у підробці військової справи (документ)

Головний військовий прокурор України заявив про підробку військових документів нардепа. Останній не став зволікати із відповіддю на звинувачення.

Єгор Соболєв. Фото: ban.net.ua

У військовій обліковій справі громадянина Єгора Зіміна (Єгора Соболєва) виявили підробку, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

«Для мене депутат, поки що депутат, Єгор Соболєв і людина без прізвища й історії під «ніком» Семен Семенченко чи Грішин, чи Сергій Донцов, як він був колись у Донецьку, не є уособленням парламентарів», – заявив головний військовий прокурор.

Гість програми також озвучив факт, який, з його слів, є доведеним і не тягне за собою кримінальної відповідальності щодо Єгора Соболєва, нині – нардепа від «Самопомочі».

«За три роки до війни, в одному із військкоматів міста Києва була сформована військова облікова справа громадянина України, який у випадку війни мав би бути призваний на службу. То ось: донині у переліку військових спеціальностей немає такого поняття як військовий журналіст. Але за два чи три роки (можу помилятись, ми давно це встановили) до війни в обліковій справі громадянина Зіміна, він же Соболєв, були внесені зміни шляхом підроблення військової облікової справи, де було написано «військовий журналіст». Може, щось знав Єгор Зімін-Соболєв? Напевно, знав. Може, щось знав випускник ВДІКу, курсів спецшколи РФ Грішин-Семенченко? Напевно, щось знав».

Анатолій Матіос додав, що вельми тішиться за вишукане знання української мови згаданими особами, але наголосив, що громадяни України мають певні обов’язки. Один з них – «не шельмувати державу».

Гість програми додав, що свого часу з огляду на озвучені гасла та заклики запитав у Єгора Соболєва, яку посаду той готовий обійняти, щоб виконати якусь практичну роботу. Головний військовий прокурор наголосив, що він та очолюване ним відомство щодня виконує практичні завдання: «А що практичного зробив Соболєв?». Матіос додав, що у пана Соболєва немає належної освіти. А те, що той став народним обранцем пояснює «вірою людей у гасла і манну небесну».

«Вони (Семенченко та Соболєв. – Ред.) є хедлайнерами позитивних очікувань суспільства», – додав Анатолій Матіос і додав, що, попри це, не все, що нам говорять, слід брати на віру.

У той же час, в негативному ключі про Соболєва та Семенченко висловився міністру внутрішніх справ України Арсен Аваков. "Я не знаю, чого домагається колишній громадянин Росії Зімін, він же Єгор Соболєв, Семен Семенченко - аферист, який волею долі потрапив до парламенту, людина, яка 6 років переховувався на Росії від кримінального переслідування", - заявив Аваков.

Він додав, що ні у кого немає ідеальної біографії, але якщо хтось робить заяви в унісон з терористами, то це викликає подив.

Соболєв на своїй сторінці в Facebook вже відповів на звинувачення. "Про зміну прізвища. Мій батько загинув, коли мені було два роки. Його звали Анатолій Зімін. Коли мені було сім, моя мама повторно вийшла заміж за Віктора Соболєва. Який мене офіційно усиновив і став справжнім батьком, чию працьовитість я намагаюся слідувати все життя . Як було прийнято в ті часи, поміняли прізвище і мені. Арсен Аваков, до речі, все це добре знає. Він сам мені розповідав навесні 2015 року, що йому доручили перевірити мою паспортну справу і, як він тоді зі сміхом зауважив: "на жаль , ніяких порушень знайти не вдалося", - написав нардеп.

Також Соболєв відповів на звинувачення в фальсифікації військової справи. "Перерва паперу, знайшов документ, який мені видали при постановці мене на облік у військкоматі мого Шевченківського району Києва в 2005 році. Мене тоді запитували, що я вмію, я відповів, що з 18 років працюю журналістом. У результаті, як видно з довідки , мене записали "Оператором ЕОМ". Думаю, це розшифровується як "електронно-обчислювальна машина". 12 років тому вміння працювати на комп'ютері ще не стало нормою. При чому тут "військовий журналіст" і чому це погано, я так і не зрозумів " , - зазначив нардеп.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Агресору урізали наступальний потенціал: На Росії знищено склад з модулями для КАБів - війскор (відео)

субота, 27 квітень 2024, 17:16

Під час атаки на військовий аеродром Кущевська у Краснодарському краї РФ було знищено склад обладнання для переобладнання бомб. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram в суботу, 27 квітня. . "На аеродромі в станиці Кущевська сьогодні (в...

Продюсер Горова оцінила нашумілий трек Насті Каменських Moloko

субота, 27 квітень 2024, 17:02

Бізнесвумен, генеральна директорка лейблу Pomitni і колишня дружина Потапа Ірина Горова під час лекції в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка розповіла, яке враження на неї справив новий трек Насті Каменських Moloko. Відео з лекції Горової з’...