Прокуратура хоче повернути державі ліс, що потрапив до рук Хорошковського (фото та документи)

Прокуратура Черкаської області подала до суду позов про визнання недійсним розпорядження Канівської райадміністрації про надання у власність приватним особам 26 га земель лісового фонду в Канівському районі.

Ці ділянки, вартістю майже 10 млн грн, у 2005 році були незаконно передані з вини місцевих органів виконавчої влади, зазначають у відомстві. Згодом власником лісів, украдених у держави, став Валерій Хорошковський.

За даними Держземкадастру, право власності на усі ці ділянки пан Хорошковський зареєстрував чи не в один день у вересні цього року. Посвідчив процедуру київський міський нотаріус Мартиненко В.О.

У ДП "Канівське лісове господарство" відповіли, що не мають до цього ніякого стосунку, оскільки вказана ділянка на той період не відносилася до лісогосподарських угідь держпідприємства.


У Канівській РДА, пославшись на дані управління Держгеокадастру у Канівському районі Черкаської області повідомили, що в рамках кримінального провадження матеріали вилученні правоохоронцями. Тому надати їх цей орган владних повноважень не може.
Порадили звернутися за копіями до органу, "що прийняв таке рішення при умові знаходження в нього на момент здійснення запиту оригінального примірника".

В офіційному повідомленні йдеться: "розпорядженням Канівської РДА від 03.02.2005 № 34 затверджено проект відводу землі, яка перебувала у державній власності загальною площею 67,0427 га у власність 46 громадянам для ведення особистого селянського господарства та частково для ведення садівництва в адміністративних межах Бобрицької сільської ради Канівського району" .

До того ж, при видачі державних актів на право власності на земельні ділянки порушено вимоги Земельного кодексу України, Лісового кодексу України, Закону України "Про землеустрій", Закону України "Про державну експертизу землевпорядної документації".

Земельні ділянки на момент передачі у приватну власність відносились до лісів І-групи, і їхнє цільове призначення не змінювалось. Нині, як бачимо, призначення лісу змінили на "для ведення садівництва" та "ведення особистого селянського господарства".

У зв'язку з порушеннями земельного та лісового законодавства, допущеними при приватизації земель, за дорученням Генеральної прокуратури України прокуратура Черкаської області пред'явила до суду позов про визнання наведеного розпорядження недійсним та витребування з незаконного володіння 26 га земель. Стосовно інших земельних ділянок прокуратура області підготувала проект позову, який скерують до суду після його погодження.

"На сьогодні лісистість в області є нижчою від рівня, оптимального для забезпечення позитивного впливу на навколишнє природне середовище і здоров'я людей, розпорядження і використання земель лісогосподарського призначення та вкритих зеленими насадженнями нерідко здійснюються з порушеннями вимог законодавства, наслідком чого є зменшення площі цих земель", - стверджує Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Речник Повітряних сил ЗСУ Євлаш розповів про особливості останніх ворожих дій у небі над Україною

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:55

Ілля Євлаш, речник Повітряних сил ЗСУ, зазначив, що останніми днями фіксується відсутність "шахедів" у повітряному просторі України, однак ворог робить більший акцент на балістичне озброєння та на керовані авіаційні ракети типу Х-59, передають Патріоти...

"Усі обіцянки прийняти Україну в НАТО та ЄС – це не більше, ніж слова": Швейцарський "експерт" просуває проросійські наративи

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:43

Швейцарський псевдоексперт Жак Бо підігрує російській пропаганді та просуває фейк, що Україну не чекають ні в НАТО, ні в ЄС. Про це попереджає Центр стратегічних комунікацій, передають Патріоти України. "Усі обіцянки прийняти Україну в НАТО та ЄС – це ...