Головні "друзі" Кремля в Україні: Інтер, NewsOne, газета "Вести", "Кореспондент", Страна.юа і не тільки

Головне завдання проросійських ЗМІ - гіперболізувати найменші промахи української влади, доводити їх до грандіозних масштабів і підігрівати теми новими вкидання інформації.

Скільки в Кремля насправді агентів? Фото: соцмережі.

Наштовхнувшись на серйозний опір на сході країни, кремлівський агресор намагається дестабілізувати ситуацію в Україні зсередини. Десятки проплачених мітингів, вкидання компроматів, загострення соціальних проблем - все це цілком вписується в концепцію гібридної війни, яку веде Росія проти України. І головна їхня зброя - проросійські ЗМІ. Патріоти України з посиланням на матеріали видання depo.ua пропонують вам пригадати кілька останніх подій, які, на перший погляд, можуть здаватися суто українськими нагальними проблемами, а не чимось привнесеним зовні.

Маючи значний фінансовий ресурс і українських прихильників "русского мира", країна-агресор створила в Україні цілу мережу лояльних ЗМІ. Вони готові в потрібний момент під "правильним" ракурсом подати будь-яку інформацію. За запевненнями експертів, російські політтехнологи і консультанти уважно відстежують інформаційний простір України і для "удару" вибирають найгостріші теми. Створюють навколо них ажіотаж і поступово "качають" громадську думку через ЗМІ. Таким чином, підривають довіру до влади і плодять "зраду".

"Головне їхнє завдання - це повна внутрішня дестабілізація, безлад і хаос. Зрозуміло, що країна, кинута в хаос, не здатна забезпечити свою оборону. Це очевидні істини, і саме тому на дестабілізацію всередині країни чітко спрямовані дії спецслужб Росії. Вони намагаються розхитувати ситуацію через проросійські ЗМІ, спеціально створені групи в соціальних мережах, через екстремістські організації та агентуру впливу в українській політиці", - заявив Олександр Турчинов, секретар РНБО.

Розвинена мережа обману

На сьогоднішній день в інформаційному полі України є величезна кількість різних ЗМІ. І розібратися, хто патріот, а хто тільки прикидається, дуже складно. Адже ніхто явно не заявляє про пряму підтримку політики Росії. Але так чи інакше, підтримує негативний інформаційний фон.

В принципі, головних "друзів" Кремля в Україні всі знають: Інтер, NewsOne, газета "Вести", "Кореспондент", Страна.юа, РИАновости і багато інших. Всі ці ресурси так чи інакше пов'язані з Росією, її грошима, колишніми регіоналами. І активно підхоплюють і множать тези генеруються Кремлем. Наприклад, журналіст Євген Кисельов відкрито заявив, що його прибрали з Інтера за прямим розпорядженням Путіна.

Газета "Вести", як згодом й сайт Страна.юа, були створені великим "другом" Росії Ігорем Гужвою. І сьогодні вони активно підтримують негативні теми щодо України. До речі, газета щодня безкоштовно поширюється серед українців. А це мільйони громадян, які так чи інакше стають жертвою прихованої пропаганди.

Телеканал NewsOne належить опозиційному депутату Євгену Мураєву, який не приховує своїх політичних симпатій до Росії. І нещадно критикує будь-які дії влади. Всі ці ЗМІ мають багатомільйонну аудиторію, в яку пхають приховану прокремлівську пропаганду. При цьому діють "агенти" акуратно, їх пропагандистські матеріали дуже легко сплутати з конструктивною критикою. А вона на тлі тотальної "зради", як черв'як гризе українське суспільство.

Тільки за останні пару місяців в Україні прокремлівські ЗМІ успішно підняли і "качають" відразу кілька тем, здатних дестабілізувати ситуацію і породжують песимістичні настрої в суспільстві.

Одна з головних інформаційних бомб російської пропаганди - План "Шатун". Згідно з яким, в листопаді в Україні повинен був відбутися державний переворот, за прикладом Майдану. Не будемо зараз обговорювати був він реальний чи ні. Суть в іншому. Численні ЗМІ-агенти масово звинуватили українську владу в тому, що вона сама вигадала цей план, щоб не допустити протестів. Головна мета кремлівських технологів була досягнута: люди прийшли до влади за допомоги Революції Гідності, тепер всіляко затискають прояви волі народу, забороняють мітинги, відгороджуються стінами силовиків.

"Спроби дестабілізувати ситуацію через масові акції, які повинні були перейти в масові заворушення 15 і 21 листопада провалилися, тому що їх не підтримав наш народ. В результаті, ми мали хороводи покупної масовки 15-го, локальні витівки хуліганів і мародерів 21-го", - зазначив Олександр Турчинов.

Ліс в Європі, а ти ні

Головне завдання проросійських ЗМІ гіперболізувати найменші промахи української влади, доводити їх до грандіозних масштабів і підігрівати теми новими вкидання інформації. У таких матеріалах "агенти" грають в основному на емоціях: "нас знову обдурили", "продали", "злили".

Нескінченна тема для чергової "зради" - відсутність безвізового режиму для України. Будь-який найменший успіх на цьому поприщі, кремлівська пропаганда нівелює заявами псевдоекспертів, про те, що Європа не скасує візи для українців. "Це провал політики Петра Порошенка і його команди", "неспроможність української дипломатії", "Україні краще дружити з Росією" - таким меседжами наповнені тисячі матеріалів в ЗМІ. А за запитом про безвізовий режим, пошуковики видають величезні списки негативних статей.

Все це вміло використовується для створення негативного ставлення до влади, підриву довіри і знищення бажання що-небудь міняти в країні. В результаті навіть бабусі в глухих селах обговорюють безвізову "зраду". Хоча насправді, для більшості населення України наявність чи відсутність безвізового режиму з Європою абсолютно ніякої ролі не грає. І на якості їх життя ніяк не позначиться. Але тема благодатна для пропаганди, а значить "качати" її будуть при будь-якому вдалому випадку.

В останні тижні інформаційний простір країни буквально вибухнув темою можливого скасування мораторію на експорт українського лісу за кордон. Газети, телебачення, сайти переповнені інформацією про лісову "Зрада". У соціальних мережах створюються окремі групи із захисту лісу.

При цьому пропаганда кардинально спотворила проблему: "ліс в обмін на гастербайтерів". Зв'язавши відсутність безвізового режиму з мораторієм. Мовляв, якщо Україна погодиться експортувати деревину, тоді знімуть обмеження. Парадокс ситуації в тому, що люди, які активно підтримують євроінтеграцію і з надією чекають скасування віз, з таким же завзяттям виступають проти експорту лісу.

І практично нікого не хвилює той факт, що за рік в Україні законно без втрат можна вирубувати 19 млн. Кубів лісу. Якщо його не рубати, то дерева переростуть і не будуть представляти взагалі ніякої цінності. Крім того, у нас практично половина законної вирубки не затребувана, вітчизняні підприємства просто не можуть її переробити. І просто розпилявши, женуть за кордон дошки. І витончені бізнесмени-політики заробляють на цьому.

Інше питання в тому, що за рік роботи мораторію тільки збільшилися незаконні рубки. При цьому держава втрачає і ліси, і гроші. Але кремлівським пропагандистам і не потрібно об'єктивно показувати ситуацію. Головне зачепитися за "зраду" і напхати нею українців.

Подібна робота "агентів" Путіна в кінцевому рахунку може привести тільки до одного результату: крок за кроком, новина за новиною буде створено відчуття тотальної "зради". Народ, утомлений від обману і розчарувань, "прокачаний" пропагандою підтримає черговий переворот в країні, зміну векторів розвитку і, не доведи Господи, зближення з російським світом. І тоді все досягнення Революції Гідності будуть остаточно втрачені, а спроби побудови європейської держави - забуті назавжди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд по лінії бойових зіткнень - Злий Одесит

понеділок, 6 травень 2024, 20:05

До вашої уваги черговий огляд по лінії бойових зіткнень.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...