"Проти місцевих воювати дуже складно. Але неможливо дозволити їм і надалі стріляти в спину нашим воїнам" - командир роти на Донбасі

Місцеві сепаратисти нахабно обстрілюють українські блокпости, заходячи з тилу та допомагаючи терористам.

Фото:facebook

В Мар’їнці по українських військових стріляють з тилу. Якраз під "шумок" обстрілу з передової. Хлопцям вдалося засікти, звідки стріляють і майже впіймати місцевих сєпарів. Про це пише на сторінці спільноти "Повернись живим" у Facebook волонтер Дарія Бура, передають Патріоти України.

На фото Вова – командир однієї з рот 8 батальйону 10 ОГШБ. Це якраз він влаштував гонитву за нахабними сєпарами. Тоді, трохи більше тижня тому, під час бою, близько 1:00 ночі з центру Мар’їнки прицільно почали обстрілювати пост наших військових.

Стрільців помітив патруль, і він так само отримав кілька куль у свій бік. Ротний по спалахам вичислив, звідки ведеться вогонь та вступив у бій.

Пізніше прийняв рішення оточити ворога. Йому вдалося пеерекриити кілька вулиць і перехрестя. Майже вийшло закрити кільце, але сєпар виявився спритнішим. Вони ж, місцеві, знають кожну стежинку, кожну хату. Знають де пройти через очерет, в який двір можна забігти, де триметровий паркан, а де тинок у півметра… Нашим військовим не вдалося наздогнати їх, – перестрибнувши височенний паркан, двом чоловікам вдалося втекли на мотоциклі.

«Я бачив їх, стріляв по ним. Але, зрозуміло, що без транспорту наздогнати їх було неможливо. Вони полями поїхали у бік Красногорівки», - емоційно розповідає ротний.

Якраз відсутність транспорту стала головною причиною, чому Вові не вдалося упіймати цих тилових стрілків. У нього в роті з засобів пересування є ЗІЛ, ГАЗель та БМП. А на війні потрібно мати маневрену тиху легкову машину. Щоб проходити вночі по ключовим точкам, щоб підкрадатися до ворога і залишатися непомітним, щоб мати можливість наздогнати його, не надто видавши себе.

Вова зізнається, що проти місцевих воювати дуже складно. Як мінімум, вони знають місто і навколишню територію. Але неможливо дозволити їм і надалі стріляти в спину нашим воїнам.

Машина Mitsubishi L200, яку ми б хотіли придбати для Вови і його роти, коштує $2000. І вона не лише врятує молодого ротного, а й дозволить хлопцям не розпорошуватися на два фронти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Військовий припустив, коли росіяни готують напад на Харківську область

четвер, 9 травень 2024, 22:30

Росіяни готують напад на Харківську область. Про це в інтерв'ю The Economist сказав командир 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка Павло Федосенко, передають Патріоти України. За його словами, РФ нападе на Харківську область в середині травня. Нині ...

Китайська мафія купила найбільший бордель Європи і поселила у ньому шпигунів - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 21:50

"Дім розпусти" з назвою Pascha став центром розслідування прокуратури Дюссельдорфа через підозри у зв'язках з контрабандною групою та відмиванням грошей. Як стало відомо Bild, слідство припускає, що китайська банда відмивала гроші через бордель. Найбіл...