Проти введення нових і на боротьбу з існуючими санкціями Кремль кинув всі можливі ресурси - Каспаров

На Заході доводиться долати колосальний опір численних путінських лобістів, пояснив опозиціонер.

Гаррі Каспаров. Фото:slovodel.com

Російська влада за допомогою репресій і маніпуляцій ліквідувала практично всі внутрішні загрози, і єдиним способом зміни ситуації в РФ стає тиск ззовні. Про це на Радіо Свобода заявив російський опозиційний політик Гаррі Каспаров, інформують Патріоти України.

"Важливу роль тут відіграють міжнародні санкції, введені як щодо Російської Федерації в цілому, так і по відношенню до ряду осіб і організацій, що грають ключові ролі в путінській Росії", - зазначив він.

На думку політика, антипутінські санкції на Заході продовжуються не самі по собі, а є результатом серйозної планомірної роботи з елітами і громадською думкою.

"В ході цієї роботи доводиться долати колосальний опір численних путінських лобістів. У Кремлі чудово розуміють, що вирішальна битва, від результату якої залежить виживання режиму, ведеться саме на Заході", - підкреслив він.

На думку Каспарова, президент РФ Володимир Путін і його найближче оточення зробили висновки з історії, що диктаторські режими терплять крах після чутливого зовнішньополітичного ураження, не обов'язково військового.

"Тому на боротьбу за скасування існуючих і проти введення нових, більш жорстких, санкцій кинуті всі ресурси, як матеріальні, так і політичні", - пояснив він.

На думку опозиціонера, керівника Центрвиборчкому в РФ замінили, щоб "підвищити політичну капіталізацію путінської агентури на Заході", а імітація демократичних виборів служить для додання респектабельності режиму на зовнішньополітичній арені.

"Ті, хто, не маючи про це зовнішньополітичне протистояння ні найменшого уявлення, з криками "зате ми хоч щось робимо", включаються в електоральні гри, роблять таким чином неоціненний подарунок Кремлю і його агентам впливу на Заході", - підкреслив він.

Каспаров додав, що поки складно сформулювати алгоритм, реалізація якого допомогла б привести до ліквідації путінського режиму, однак для початку потрібно відмовитися від дій, які цей режим зміцнюють.

Як відомо, економічні санкції відносно Росії були введені Сполученими Штатами, Євросоюзом і деякими іншими країнами навесні 2014 року після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. Санкційні пакети кілька разів розширювалися і посилювалися. Останній раз США продовжили санкції проти Росії в березні 2016 року.

1 вересня департамент з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США оприлюднив розширений список фізичних осіб і підприємств, щодо яких введено санкції у зв'язку з військовим конфліктом в Україні.

Під санкції потрапили 17 фізичних осіб та ряд компаній, серед яких один з підрядників будівництва Керченського мосту, компанія "Мостотрест", і деякі структурні підрозділи "Газпрому", в числі яких "Газпром-Медіа".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...