Провал плану Примакова. Можливо, це був останній шанс для РФ: Як в 2015 році російські еліти намагалися закінчити війну на Донбасі і відправити на пенсію Путіна

Інтереси «ленінградського підворіття» виявилися важливішими національних інтересів Росії і її еліт.

В Євгена Примакова був план, який не реалізували. Фото: ria.ru.

Про можливий демонтаж Росії і те, чому президента РФ Володимира Путіна хотіли замінити Дмитром Медведєвим написав у блозі на ONLINE.UA російський драматург і публіцист Володимира Голишев, передають Патріоти України.

"С одной стороны, РФ нежизнеспособна, с другой — в ее быстром демонтаже никто не заинтересован. Слишком много рисков. Все хотят продлить агонию. В этих условиях говорить о сроках (возможного развала страны, — Ред.) – неблагодарное занятие. Я уже не раз обжигался на этом молоке и теперь предпочитаю дуть на воду", - зазначив Голишев.

"Год назад были все признаки начавшейся рокировки «Путин-Медведев». На тот момент она казалась совершенно неизбежной. Дело в том, что еще в январе 2015-го Примаков (бывший премьер России, умерший летом того же года, — Ред.) нарисовал контуры «плана спасения России». Он включал: капитуляцию на Донбассе, выход из международной изоляции, децентрализацию и некоторые другие радикальные меры. Предполагалось, что они позволят сохранить РФ так же, как Ельцин это сделал в 90-е. Путин за два года безнадёжно «испортил карму». Обязательное условие спасения – замена портрета на стенке", - підкреслив публіцист.

"Понятное дело, я тогда предсказывал рокировку, в которой были заинтересованы все: российские олигархи, бюрократия, Запад! И ошибся. Потому что интересы «ленинградской подворотни» оказались важнее национальных интересов России и ее элит. В самый последний момент ближайшее окружение Путина всё-таки нашло способ оставить его в президентском кресле еще на год. Я имею в виду сирийскую авантюру", - резюмував Голишев.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...