"Проверять о себе информацию в базе Интерпола": Юрист про наслідки "пакету Ярової" для українців

Сьогодні, 24 червня, в Кримінальному кодексі РФ з'явилася нова стаття - "акт міжнародного тероризму", нагадує Юрій Крайняк.

Ілюстрація:Fаcebook

"Любому жителю Украины стоит обратить внимание, что сегодня, 24 июня, в Уголовном кодексе РФ появилась новая статья - "акт международного терроризма"." Про це пише у своєму Facebook юрист Юрій Крайняк, передають Патріоти України, продовжуючи:

Для нас она примечательна тем, что по ней приговорить к реальному сроку могут и нашего местного юзера, призывающего в сети "бороться против российских оккупантов" или просто перепостившего соответствующую картинку. Даже если он никогда из Украины и не выезжал.

Это может быть расценено как "акт международного терроризма", направленный против граждан России или как минимум угроза совершения такого акта. Между прочим, срок за такой репост - от 10 лет до пожизненного.

И да, заочное рассмотрение дела в Рашен Федерейшен применяется довольно широко - Аваков, Коломойский, Ярош давно уже получили свои решения в белокаменной, хоть и давно там и не были.

Так что может быть и совсем неплохо, что Аэрофлот сюда больше не летает...

И да, теперь рекомендуется каждому периодически проверять наличие информации о себе в базе Интерпола. Бо всяко может быть.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...