Путін і Стоун один одного варті, - Liberation

В своєму фільмі американський режисер Олівер Стоун навмисно формує Путіну позитивний імідж.

В.Путін і О.Стоун. Фото: РИА Новости.

Американський режисер Олівер Стоун випустив чотиригодинний "документальний" фільм в формі бесіди з російським президентом, який просто напросто вводить глядачів в оману, пише журналістка Liberation Вероніка Дорман, передають Патріоти України.

"Якщо Володимир Путін - головний ворог США, то ми повинні хоча б спробувати його зрозуміти", - подумав Олівер Стоун. Сказано - зроблено, і американський режисер, володар чотирьох премій "Оскар", пішов назустріч російському президенту з трьома (незабаром чотирма) мандатами. "Ми будемо імпровізувати. Тут немає чітких правил", - заявив Стоун, відкриваючи перший епізод "Інтерв'ю з Путіним", які з понеділка будуть демонструватися на телеканалі France 3, йдеться в статті.

"В епізодах про лихі 1990-х і про олігархів, про НАТО, гонку озброєнь, спецслужби, звідки він вийшов, про бідність в країні і відносини з Україною, про Едварда Сноудена і традиційні цінності Путін виглядає піднесено. Рідко можна побачити його настільки спокійним і безтурботним, вільним в своєму костюмі і в своєму кріслі. На відміну від образу робота з восковим обличчям, до якого нас привчила російська телепропаганда, він тут знятий під несподіваним кутом зору - камера затримує свій погляд на його старіючих руках, на лисині ... "- пише Дорман.

"Я ніскільки не підлещуюся", - захищався Олівер Стоун від паризьких журналістів в п'ятницю. "Однак він захоплюється і потурає, - вважає Дорман. - Він не перечить російському президенту і навіть не натискає на нього, коли той йому пояснює, що ЗМІ в Росії вільні, що гомосексуалісти анітрохи не переслідуються, що він приструнив олігархів і що немає нічого незаконного в анексії Криму. Можна було б наївно повірити, що американець погано розбирається в російських досьє і імпровізує, як було обіцяно. Однак насправді Стоун підкреслює, що повністю бере на себе відповідальність за розповідь Путіна, не бачачи підстав не вірити йому на слово".

Режисер хоче представити Путіна таким, яким відмовляється його бачити Захід - "розсудливим і готовим вести переговори в інтересах Росії, яку він дуже любить", такого, що натерпівся, на його думку, через вкрай негативний імідж, створений американськими ЗМІ і всіма тими, хто через свої "середньовічні" уявлення бачить в Росії "терористичну державу", зазначає журналістка.

"Режисер слідує своїм бажанням, ставлячи питання, які часом містять приховані компліменти або припущення. Немов він підказує текст Путіну, і той задоволений зробленою послугою. А то немов підкидає йому ідеї для їх подальшого затвердження, дозволяючи Путіну міркувати про підступне розширення НАТО до російських кордонів і про гонку озброєнь, про благоговіння перед Сноуденом, який "не є зрадником", Стоун висловлює своє обурення зовнішньою політикою, імперіалістичними зазіханнями і тотальним контролем в його власній країні ", - коментує журналістка.

"По суті, Стоун отримав привілейований доступ до Путіна. Російський лідер нікому і ніколи не давав можливості так довго "допитувати" його по настільки різних сюжетах і в настільки різноманітному навколишньому оточенні, при цьому він ні на мить не забув ні від драматургію, ні від формування потрібного іміджу ", - стверджує автор публікації. "Путін насолоджувався, йому був цікавий процес інтелектуальної вправи", - сказав Олівер Стоун.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...