Путін, який мріє про відродження СРСР, зміг втілити свої плани лише частково - Панфілов

Російський президент періодично страждає від розпаду радянського Союзу.

Путін мріє про відродження СРСР. Ілюстрація:cont.ws

Президент Росії Володимир Путін, який мріє про відродження СРСР, зміг втілити свої плани лише частково. Він зміг відновити СРСР в тому вигляді, яким він був у період наближення до розпаду. Про це для сайту Крым. Реалии пише професор Державного університету Ілії (Грузія) Олег Панфілов, інформують Патріоти України.

"Путін домігся головного, що мав СРСР, - залізної завіси, яка поки ще тільки відновлюється, але Путін навряд чи зупиниться - йому потрібне слухняне бидло, як в СРСР, яке ненавидить Захід тільки тому, що він недоступний. А коли короткий час був доступний, то його ненавиділи не менше - це зовсім інший світ", - пише професор.

На думку Панфілова, насправді у Путіна добре вийде повторити, але лише останній період СРСР - між серединою 1980-х і початком 1990-х років.

"Санкції вже працюють, і доведуть російську економіку до невідновної розрухи. Гонка озброєння відніме у Кремля останні заощадження. Не врятує навіть нова ідеологія - "русский мир", який насправді нагадує ленінізм, проголошуючи рівноправність і інтернаціоналізм, а насправді - путінське однодумство, націоналізм, шовінізм і російську мову, як ідеологічну зброю, що залишилася.

На руїнах "русского мира" ще якийсь час буде танцювати російська православна церква, яка успішно замінила Відділ пропаганди ЦК КПРС", - пояснив професор.

А потім, прогнозує публіцист, відбудеться повторення подій 25-річної давності - "впаде Росія - недоімперія, недодержава, створена, як і СРСР, шляхом захоплень і поневолення народів".

"Путін згадує СРСР не тому, що хотів би його відтворити - насправді він зовсім не знає, як це робити. Дуже сподіваюся на те, що Путін усвідомлює і безглуздість того, що він робить зараз. Єдине, що він може на короткий час створити - знову ГУЛАГ, планову економіку, розподіл дефіциту і поставити собі кілька сотень пам'ятників", - підсумував Панфілов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...