Путін не залишає надії: Алеппо як частина угоди по Україні

Валерій Соловей вважає, що Кремль розглядає зруйноване місто в Сирії як майбутню частину "пакетної угоди" зі США по розділу сфер впливу.

Зруйноване Алеппо. Фото:http://www.unian.ua/

Президент Росії Володимир Путін не залишає надій домовитися з новообраним лідером США Дональдом Трампом про "розмін" України на Сирію. Про це заявив російський політолог, професор МДІМВ Валерій Соловей в інтерв'ю сайту Эхо Москвы, коментуючи взяття сирійськими урядовими військами Алеппо, зазначають Патріоти України.

"Я думаю, що угода, про яку ми потай мріємо, обміняти Сирію на Україну, навряд чи вдасться", - заявив російський експерт, додавши при цьому, що "теоретично вона не виключена".

"Треба розуміти, що серед американського істеблішменту існує надпартійний консенсус щодо Росії. І щодо України теж. Я б сказав він нам неприємний. І зрушення якісь можливі, але вони не будуть носити масованого і стратегічного характеру", - пояснив він.

Як зазначив російський політолог, взяття Алеппо для долі Сирії поки нічого не змінить. Однак Кремль розглядає Алеппо як майбутню частину "пакетної угоди" зі США по розділу сфер впливу.

"Наша ідея полягала в тому, щоб посилити переговорну позицію на майбутніх переговорах. Більш того, ми хотіли просто перед американськими виборами, Кремль передбачав, що це буде Клінтон, до кінця січня поставити перед фактом, що ось Алеппо взято.

Що Асад посилив свої позиції і що вам доведеться, американці, все одно мати з ним справу... до чого Росія і прагнула, коли входила в Сирію. Вона хотіла показати, що ми частина широкої антитерористичної коаліції. і якщо ми друзі проти головного ворога, то давайте забудемо про те, що зараз відбувається в Україні", - пояснив Соловей.

За словами експерта, у Путіна з колишньою адміністрацією американською і з можливою, але такою, що не відбулася, адміністрацією Клінтон були "різні концептуальні підходи", а з адміністрацією Трампа "є шанс домовитися".

"Ми виходимо з того, що це вигідно американцям, що ми з ними домовляємося, Росії була б дуже вигідна пакетна угода. Натомість ми хочемо отримати визнання України нашою сферою впливу. І фактичне, можливо не формальне, але фактичне ослаблення санкцій", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...