Путін під час загострення ситуації в Сирії може поставити під ризик життя всієї планети, - Рабінович

За словами блогера, існує ризик серйозного зіткнення, оскільки господар Кремля вже чотири роки поспіль шантажує весь світ ядерною бомбою.

Слава Рабінович. Фото:sobesednik.ru

Президент Російської Федерації Володимир Путін у разі загострення ситуації в Сирії може своїми злочинними діями поставити під ризик життя всієї планети. Про це Апострофу заявив російський блогер і фінансист Слава Рабінович, передають Патріоти України.

"Якщо ж будуть потенційні дії Росії на театрі військових дій у Сирії, вони будуть класифікуватися як абсолютно безвідповідальні дії постійного члена Ради безпеки. Крім того, вони можуть бути злочинними. І це все буде називатися військовим злочином Путіна", - зазначив він.

За словами Рабіновича, є ризик серйозного зіткнення, оскільки Путін вже чотири роки поспіль шантажує весь світ ядерною бомбою.

"Чи буде Путін відповідати на удари США по позиціях Асада (президента Сирії, - ред.), якщо при цьому постраждають російські військові? Мені важко уявити, як він буде відповідати. Чи вистачить у нього нахабства на це. З іншого боку, мені здається, що американці зараз дають можливість Путіну зробити всі дії, щоб російські військові не постраждали. Вони завчасно попередили росіян, і зараз саме час евакуюватися (за останньою інформацією, 11 кораблів Військово-морського флоту Росії покинули порт в сирійському Тартусі, - ред)", - сказав експерт.

Разом з тим, це надзвичайно серйозна і небезпечна ситуація, яка реально нагадує, наприклад, війну в Кореї. Це та ситуація, яку не всі з покоління людей, яке сьогодні живе, бачили своїми очима, уточнив Рабінович.

Він додав, що, з його точки зору, місце Росії в Сирії мало б бути в рядах міжнародної коаліції. При цьому Росії було б неможливо відсторонитися від сирійської проблеми, тому що РФ є постійним членом Ради безпеки ООН.

"І, будучи відповідальним членом ООН, Росія була б зобов'язана діяти в рамках міжнародної коаліції з усіма політичними і військовими цілями, які затверджені і поділяються усіма членами міжнародної коаліції. І при цьому Росії ні в якому разі не можна було діяти на стороні Асада", - сказав Рабінович.

Експерт уточнив, що, крім того, не ясно, що буде з Росією, оскільки Путін одноосібно знищив усі державні інститути, гілки влади, демократичні інститути і конституційний лад.

"Він демонтував російську державу. Тому ми не тільки не знаємо, що буде в Сирії навколо протистояння Росії з рештою світу, ми не знаємо, що буде в самій Росії", - підсумував блогер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...