Путін, швидше за все, зважиться на дострокові президентські вибори - Піонтковський

Після спецоперації по "виборах в Держдуму", Кремль може зважитися або на дострокові "вибори президента" з подальшою "канонізацією Путіна", або - на "різке загострення на зовнішньополітичному фронті", вважає політолог.

Андрій Піонтковський. Фото:espreso.tv

Олександр Сотник сьогодні поцікавився думкою політолога Андрія Піонтковського з приводу найважливіших подій останнього тижня в Росії і в світі, а також про те, яким буде найближче російське майбутнє. Про це журналіст написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Піонтковський заявив, що після подій 15-16 липня Туреччина скочується до "якоїсь ісламської держави", що в результаті може привести до її виключення з НАТО. Він також повідомив, що останні зустрічі Путіна з президентами Ірану, Туреччини та Азербайджану свідчать про те, що він збив блок "найбільш оскаженілих диктаторських режимів в регіоні". "Це духовна єдність світових авторитарних правителів", - додає політолог.

Бомбардування Росії в Сирії Піонтковський назвав "жахливим звірством і злочином путінського режиму". "У мережі все більше фото жахливих смертей мирного населення, вина за які лежить на Путіні особисто", - повідомляє політолог. Він також пояснив, чому Кремлем обраний саме такий спосіб атаки.

"З одного боку, Путін позбавив російських військових від необхідності дивитися на все це пекло, з іншого боку ці бомбардування - це якийсь розгул садистських пристрастей диктатора і його оточення, і він цим насолоджується", - заявляє Піонтковський. Він додає: "Ці атаки відбуваються абсолютно наосліп, вбиваючи всіх, хто опинився там - жінок, старих і дітей".

Політолог не розуміє, чому російське суспільство не протестує проти цих злочинів РФ в Сирії, адже світова спільнота покладе відповідальність за них на весь народ Росії.

Коментуючи відставку Сергія Іванова і призначення Антона Вайно, Піонтковський заявив, що Путін в цій ситуації реалізував свою давню стратегічну мрію. "Путін розумів, що якби він у 2008 році замість Медведєва призначив президентом Іванова, то всі його скіпетри і корони йому б ніхто не повернув", - заявив політолог. На думку Піонтковського, це звільнення було пов'язано з триваючою зараз в Росії клановою боротьбою, яку Путін став програвати. Ще один доказ цієї боротьби - це конфлікт між Слідчим комітетом РФ і Федеральною службою безпеки.

З приводу заяви Центрального банку Росії про те, що "Дефолт 1998 року не повториться", Піонтковський заявив, що таке повідомлення потрібно розуміти з точністю до навпаки. "Справа вже не тільки в дефолті. І без нього життєвий рівень і середні зарплати дуже низькі. "Путіноміка" не працює, її штучно підтримують два "апарати штучного дихання" - високі ціни на нафту і дешеві кредити заходу", - повідомив Піонтковський.

Він додав: "Останнє, що варто згадати - це ідею, яка назріває в зв'язку з поганою економічною ситуацією в Росії". Піонтковський пояснює, що Путіну до кінця його президентського терміну залишилося 2 роки, але на фразах "ви там тримайтеся" їх не протягнути. У зв'язку з цим визріває така ідея - "переоформити" Путіна на другий термін через дострокові вибори. А там вже недалеко і до довічного царства, яке можна влаштувати найрізноманітнішими способами".

На думку Піонтковського, Путін, швидше за все, зважиться на дострокові президентські вибори - це єдиний вихід з тієї економічної ситуації, яка склалася зараз. Він заявив: "Після спецоперації по "виборах в Держдуму", Кремль може зважитися або на дострокові "вибори президента" з подальшою "канонізацією Путіна", або - на "різке загострення на зовнішньополітичному фронті".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відкритий бунт у стилі "Пригожин 2,0", чи по-тихому табакерка у скроню: Чим віддячать Путіну Патрушев та Шойгу за останні кадрові перестановки на кремлівському олімпі

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:00

-. Поки країна-агресор Росія намагається наступати у Харківській області та на Донбасі, владна верхівка її розсипається, як картковий будиночок. І якщо вже продовжувати ігрові аналогії - непохитні, здавалося б, персонажі кремлівської влади нині падають...

Про Харківський операційний напрямок... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:03

Там, судячи зі всього, наступає досить цікава фаза "большого российского наступления на Харьков". . 1. На Вовчанському напрямку ситуація залишається достатньо складною. Будь-які твердження про, нібито, її "повну стабілізацію" явно передчасні... . На...