Путіну потрібна хоч якась перемога. Але і на внутрішньому, і на зовнішньому напрямках - лише облом, - політолог

Путіну залишається когось прищучити: знайти когось поганого, умовно кажучи, Чубайса. Народ мляво поаплодує, але відчуття пружної радості, як було після Криму, вже не виникне. І в цьому головна проблема нинішнього російського режиму.

Путін. Ілюстрація:Корреспондент.net

Якщо подивитися на так звані патріотичні ЗМІ і деякі російські джерела в інтернеті, там є цікавий зсув. Тепер, виявляється, Путін "переміг" Порошенкао, тому що змушує його виконувати пункти "Мінська-2". Нібито саме путінський хитрий план призвів до того, що Порошенко "принижений і змушений виконувати угоду". Хоча ще півроку тому ці ж джерела говорили, що "Мінськ-2" ніяк не годиться для ДНР-ЛНР, тому що має на увазі їх перехід під юрисдикцію Києва. А ще раніше говорили про те, що ідеальним рішенням є приєднання ДНР і ЛНР до Росії. Про це пише російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України з посиланням на Новое время, продовжуючи:

Але зараз всі ці слова Захарченка про те, що "через 60 днів київський режим впаде", забуті, і йдеться лише про те, що "ми перемогли "хохлів", тому що ми змушуємо їх виконувати "Мінськ". І це подається як віртуальна перемога. Але перемога ця - аж надто неоднозначна. Люди ж - не зовсім ідіоти. І навіть в ДНР і ЛНР розуміють, що «лоханулись» з цією самою «Малоросією», «Новоросією» та іншими пафосними «русскими мирами». Вони залишилися в дурнях, інфраструктура в регіоні розбита, роботи немає, грошей і перспектив теж. У них на загривку годуються Захарченко і Плотницький. Ніякої перемоги не відбулося, а стався облом. І ті, хто «не зовсім дурні», це прекрасно розуміють.

Так, «Крим наш». Вже як три роки «наш», але краще від цього не стає, а стає тільки гірше. Тому на сьогоднішній день для президентської кампанії про українську тематику краще не згадувати взагалі. Годі вже говорити про Україну - це відпрацьований пар, охолола тема, і вона більше шкодить Путіну і псевдопатріотам, ніж йде їм на користь.

Як, між іншим, напередодні виборів не будуть згадувати і тему Сирії. Росія ніби як перемогла, а там ситуація - неоднозначна. Одна війна закінчилася, почали другу. Російським військам звідти виходити небезпечно, інакше режим Асада впаде. Схоже, там треба сидіти всерйоз і надовго. Тому теж відчуття перемоги немає. Тим більше, що в російському суспільстві значна частина людей, половина, вважають, що нічого нам там робити.

Але Путіну потрібна хоч якась перемога. Зараз Кремль намагається створювати перемогу в економіці. Путін каже, що ми продемонстрували зростання 2%, забуваючи сказати про падіння в попередні роки. І тепер зростання означає не надбавку, а неповне відновлення досягнутих раніше результатів. Сьогодні забуті всі слова про «подвоєння ВВП», про «рубль - тиху гавань для світових фінансів», - все це забуто.

Тобто, немає перемоги ні на внутрішньому, ні на зовнішньому напрямках. Де знайти цю перемогу, щоб в суспільстві «зашкалювало», як після Криму? Як вколоти людям ще адреналіну, щоб вони відчули, що «підйом з колін» - це не просто розмови, а щось реальне? Кому б ще дати по морді, щоб всі бачили, що ми - круті?

І начебто вже нікому: Лукашенко - не даси, Назарбаєву теж. Залишається тільки всередині когось прищучити: знайти когось поганого, умовно кажучи, Чубайса. Так, народ мляво поаплодує, але відчуття пружної радості, як було після Криму, вже не виникає. І в цьому головна проблема нинішнього російського режиму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...