"Ракети Трампа знищили половину авіації урядових військ Сирії", - експерт (відео)

Костянтин Сівков заявив, що сьогоднішні ракетні удари есмінців США по урядовій сирійській авіабазі знищили понад половину всієї авіації.

Ракетний удар США по Сирії. Фото: Фото:InfoResist

Ракетний удар США по базі сирійських ВПС в Ідлібі міг завдати непоправної шкоди боєздатності збройних сил САР, скоротивши число боєздатних літаків Дамаска майже вдвічі, заявив президент Академії геополітичних проблем РФ доктора військових наук Костянтин Сівков, передають Патріоти України.

"Наскільки мені відомо, до сьогоднішнього дня число боєздатних літаків, що стоять на озброєнні сирійських ВВС, становило приблизно 80-90 машин. Ракетним ударом було знищено близько 40 літаків. В те, що їх більша частина була заздалегідь перебазований з Ідліб, я не вірю" , - сказав Сівков.

Як повідомляв раніше CRiME, понад 59 крилатих ракет типу Tomahawk з дальністю польоту 2 тис. Км були випущені з американських кораблів в східній частині Середземного моря. Судячи з відео безпосередньо удар був нанесений з есмінців «Портер» та «Росс». Метою атаки був військовий аеродром аш-Шайрат поблизу провінції Хомс

Удари були спрямовані проти баз сирійських ВВС, закритих ангарів, заправної і логістичної інфраструктури, бункерах зі зброєю, системам ППО і радарів, йдеться в повідомленні американського оброни відомства.

Спостерігачі Сирійського центру моніторингу прав людини повідомили, що в результаті ракетного удару загинули четверо сирійських військових, а сама авіабаза майже повністю зруйнована

США як і завжди зробили екстраординарні заходи, щоб уникнути жертв і поранень серед мирного населення, наголосили тим часом в Пентагоні. «Удар є пропорційною відповіддю на мерзенні дії Башара Асада, - йдеться в заяві оброни відомства США. - Аеродром в Шайрат, за яким були нанесені удари, використовувався для зберігання хімічної зброї та базування урядових ВПС. За даними американської розвідки саме ВВС з аеродрому Шайрат були задіяні в доставці хімічної зброї, під час атаки 4 квітня. Метою атаки є позбавлення режиму можливостей застосувати хімічну зброю знову ».

Президент США Дональд Трамп підтвердив ракетний удар в Сирії. Він заявив, що він був проведений в інтересах безпеки США. У заяві президента йдеться, що атака проведена у відповідь на хімічну атаку в провінції Ідліб, в результаті якої загинули 27 дітей.

Ракетний удар США по урядовим військам Сирії, місцеве телебачення охарактеризувало як "агресію". Агентство Reuters, з посиланням на заяву джерела у військових колах Сирії повідомляє про те, що авіаудари призвели до втрат. Пентагон уточнив, що військові бази, де є війська РФ не потрапили під ракетний удар США. Також повідомили, що заздалегідь попередили Росію про підготовлюваний ударі.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...