"Раніше Путін був куркою, яка несла золоті яйця, а зараз він - токсичний актив, який знищує своїм рукостисканням кожного, хто до нього підходить" - аналітик

Після оприлюднення санкційних списків, наближеність російських олігархів та чиновників до Путіна стала гірше ядерної зброї. Ці люди перетворюються в рядових злочинців глобального масштабу.

Путін і його оточення. Ілюстрація:svoboda.org

У Вашингтоні заявили, що оприлюднені США санкційні списки проти Росії не остаточні. Це натяк Москві, кому Вашингтон дає чорну мітку. Це натяк їм, що вони співучасники злочинів Путіна, і їх переслідуватимуть усюди. Таку думку сайту 24 висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, передають Патріоти України.

"Це натяк олігархам, що за підтримку Путіна вони стають співучасниками його злочинів. Зокрема, зникнення людей на Кавказі, вбивство Нємцова, війну в Україні, що призвело до мільйонів переміщених осіб, десятки тисяч вбитих, війну в Сирії, газові атаки на дітей. Ці люди будуть в списках нев’їзних, під арештами, не матимуть доступу для ведення бізнесу в США, тому що вони – додатки до корупційного автократичного режиму Путіна", – зазначає Давидюк.

При цьому, за словами Давидюка, у фігурантів санкційних списків є два шляхи: або домовитися із Заходом, або повернути гроші в Росію. Частина, говорить політолог, намагатиметься домовитися із Заходом про співпрацю, здасть інших "колег", тільки б не потрапити в ці списки.

Водночас, зауважує фахівець, чиновники і олігархи, які потрапили в списки, розуміють, що, повертаючи гроші в Росію, вони перестають де-факто бути їхніми власниками. Представники близького оточення Путіна стануть рядовими співробітниками адміністрації президента.

"Ті олігархи і чиновники, хто не хоче заводити гроші в Росію, але й з Путіним не хоче псувати стосунки, імітують розлучення з дружинами, влаштовуючи скандали через подружню зраду. При цьому на дружину переписують яхту за 300 мільйонів доларів і офшорні компанії з капіталом у два мільярди доларів, нерухомість за кордоном. Таким чином захищають свої капітали", – вважає Микола Давидюк.

Але, за словами експерта, санкційний режим – довга гра. Хоча це веде до того, що Путін стає токсичним активом для своїх олігархів.

"Якщо раніше Путін був куркою, яка несла золоті яйця, то зараз він – токсичний актив, який знищує своїм рукостисканням кожного, хто до нього підходить. Наближеність до Путіна стала гірше ядерної зброї. Ці люди перетворюються в рядових злочинців глобального масштабу," – наголосив Микола Давидюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...