"Рапорта не проходят, рвут при тебе. Комбат орет: "Звоните куда хотите, мне пох##", - бійці 53-ї бригади (відео)

Бійцям обіцяли, що їх переведуть в більш прийнятні умови, однак насправді нічого не змінилося й на новому місці.

Умови, в яких доводиться жити 53-й бригаді. Фото: Громадське ТБ.

Журналісти за кілька тижнів до голодного бунту військовослужбовців 53-ї бригади побували в їхньому розташуванні і розповіли про жахливі умови, в яких воїнам доводиться нести службу. Після виходу сюжету командування бригади зв'язалося з журналістами і запевнило, що всі питання улагоджені. Про це написав на своїй сторінці у "Фейсбуці" журналіст Дмитро Гнап, передають Патріоти України.

"Хотите посмотреть, почему вчера взбунтувались солдаты 53-й бригады? Ниже несколько фотографий с полигона на Широком Лане. А также рассказ одного из бойцов: "Широкий лан - Николаевская область, нет питьевой воды, нет еды, света, дров, и вряд ли будут. Врачи, большая часть них#ра не лечат, в госпиталь попасть проблема, постираться вообще молчу.

Комбриг угрожает за любое неповиновение разведкой. В открытую говорит дал приказ ломать челюсти. Многих избили. Забрали военники, паспорта, карточки, деньги. Рапорта не проходят, рвут при тебе. У разведки зеленый свет на все. Комбат орет: "Звоните куда хотите, мне пох##, я на дембель". Мужики, я не жалуюсь, просто такого п##деца я не видел нигде. Все говорят одно: верните на передовую, там хоть есть за что умирать", - написал он.

"Делает ситуацию еще более адской то, что в прошлом выпуске "Слідства. Інфо" мы показали репортаж о пребывании этой 53 -й бригады на полигоне в Черкасском (Днепропетровская обл.). Условия там были ужасные: в палатках воды по икры, дров нет, еды нет, волонтерская помощь разворована. Уже на следующий день командование бригады позвонило, извинилось и сказало, что бойцов переводят на другой полигон. "Все в порядке - мол - не волнуйтесь!" - "Куда вы их переводите?" - "На Широкий Лан, Николаевская область, там нормальный полигон". Ну разве не ублюдки?" - резюмував Гнап.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи є загроза прориву росіян до Курахового на Донеччині: Військовий експерт проаналізував спроможності окупантів

четвер, 2 травень 2024, 22:47

Тиск на Курахове у Донецькій області триватиме, але довести його до такого каталізуючого наступ рівня - нереально. Про це 2 травня під час телемарафону сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Пат...

"Народу набирают п*здец, а все утилизируются": Окупант поскаржився на величезні втрати (відео)

четвер, 2 травень 2024, 22:05

Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. ...