Рішення референдуму 1 грудня 1991 року підтвердили мільйони українців під час Революції гідності - Парубій

Голова Верховної Ради наголосив, що український референдум 1 грудня 1991 року був похороном "Імперії зла" – Радянського Союзу.

Андрій Парубій. Фото:Радіо Свобода

"Сьогодні, 1 грудня, ми відзначаємо 25-ліття Всеукраїнського референдуму 1991 року. Це фундаментальна віха українського державотворення, адже саме у цей день український народ висловився за відновлення Незалежності України." Про це написав у своєму Facebook спікер ВР Андрій Парубій, інформують Патріоти України, продовжуючи:

1 грудня 1991 року в українців запитали: "Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?" Понад дев'яносто відсотків громадян, що того дня взяли участь у референдумі, висловилися – "за", а це близько тридцяти мільйонів повнолітніх українців, народжених та вихованих у Радянському Союзі.

І тут сталося парадоксальне, але закономірне явище – українці підтвердили, що прагнуть незалежності, що прагнуть свободи, за яку поклали життя сотні тисяч кращих синів і дочок України у збройній боротьбі проти окупанта чи в тюрмах і на засланні.

Український референдум 1 грудня 1991 року був похороном "Імперії зла" – Радянського Союзу. У той самий час наш референдум став логічним продовженням тисячолітньої історії українського державотворення.

Рішення референдуму 1 грудня 1991 року підтвердили мільйони українців під час Революції гідності. Це сьогодні доводять тисячі наших воїнів на Східному фронті.

У цей день закликаю всіх співвітчизників замислитися над тим, що наша незалежність, наше майбутнє залежить від нас.

Низько вклоняюся подвигові українських воїнів, які на передовій ціною власного здоров'я і навіть життя зберігають наш спокій, продовжуючи боротьбу за нашу Незалежність у двобої зі споконвічним ворогом України. Ми – переможемо! Слава Україні!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...