Рівноцінна 200 блокам АЕС: Саудівська Аравія розпочинає масштабний сонячний проект

Програма соціально-економічної модернізації країни повинна позбавити країну від нафтової залежності.

Ілюстрація. Фото: Cyberstylе

У Саудівській Аравії побудують сонячні електростанції сумарною потужністю приблизно в 200 ГВт, повідомляють Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Відповідну рамкову угоду в Нью-Йорку підписав наслідний принц королівства Мухаммед ібн Салман з японським мільярдером, засновником і главою технологічного холдингу Softbank Group Масаесі Сонома. Цей проект стане частиною програми широкомасштабної соціально-економічної модернізації Саудівської Аравії Vision 2030 спрямованої на позбавлення від нафтової залежності. Очікується, що він стане найбільшим в світі проектом в області сонячної енергетики.

Влада Саудівської Аравії в квітні 2016 року схвалила план економічних реформ, які повинні допомогти країні позбутися залежності від нафтових доходів. Зараз країна отримує близько 80% своїх доходів від продажу сировини.

План, який отримав назву Saudi Vision 2030 являє собою програму дій на найближчі роки, які допоможуть диверсифікувати економіку країни. Стратегія передбачає створення суверенного фонду на суму в $ 2 трлн. Також план передбачає проведення приватизації, скорочення субсидій і продаж 5% державної нафтової компанії Aramco, виручка від якої і піде на створення суверенного фонду.
Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...