Роль зіграли особисті фактори: Піонтковський пояснив, чому Обама недолюблював Путіна

Найяскравіша подія, що стала початком ​конфлікту, відбулася в 2013 році під час саміту G-8 – так званої "Великої вісімки", пояснив політолог.

Путін і Обама. Фото:Корреспондент

Особисті фактори лідерів США і РФ Барака Обами і Володимира Путіна стали причиною загострення відносин останнім часом між двома провідними країнами світу. Такою думкою поділився російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України з посиланням на online.ua.

Як нагадав експерт, найяскравіша подія, що стала початком конфлікту, відбулася в 2013 році в ході саміту G-8 – так званої "Великої вісімки" (РФ, США, Британія, Франція, Японія, Німеччина, Канада, Італія, а також представники Євросоюзу).

Тоді під час заходу, продовжив Піонтковський, Обама порівняв Путіна з "другорічником на задній парті".

"Дійсно, там Путін вів себе по-хамськи. Але це його традиційна модель поведінки з усіма західними колегами. Обама ж сприйняв його поведінку не просто як хамство, а як расистський випад", – зазначив політолог.

Далі в конфлікті сторін також були присутні особистісні характеристики (про регіональну державу, яка нічого не виробляє тощо), що стало причиною загострення протистояння між главами двох держав. "Але, в цілому, зовнішньополітична установка Обами була лівацькою: Америка винна перед пригнобленими народами, США потрібно йти з світової політики", – вважає експерт.

"Тепер вже і Трамп, на цей раз з правих позицій, хоча він, швидше, напористий бізнесмен, а не прихильник ультраправих ідей, теж говорить про відхід США з світової політики", – стверджує він.

Однак, на його думку, це "не тому що США дуже погані, а тому, що вони, навпаки, дуже гарні, а світ дуже поганий".

"Тому не треба американцям думати про союзників, а потрібно, в першу чергу, піклуватися про свої економічні інтереси. Під іншим соусом він хоче продовжити і поглибити небезпечну лінію відходу США з світової політики", – підсумував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...