Росія - в лідерах: Експерти оприлюднили рейтинг найбільш нездорових націй світу

​Чехія і Росія названі найбільш хворими країнами світу.

Про це свідчать дані глобального дослідження, опублікованого Clinic Compare. Україна при цьому, опинилась за межами першої десятки, передають Патріоти України.

Неінфекційні захворювання (НІЗ), такі як хвороби серця, рак і діабет, тепер є основною причиною передчасних смертей у всьому світі, щорічно вбиваючи більше 36 мільйонів осіб. Велика частина цих станів викликана нездоровим способом життя і шкідливими звичками, серед яких: вживання алкоголю, куріння та незбалансоване харчування.

На наведеній нижче карті представлені найбільш нездорові країни світу. Жителям саме цих країн необхідно змінити свій спосіб життя, щоб знизити ризик розвитку небезпечних для життя захворювань.

Дані для рейтингу були отримані від ВООЗ, Світової книги фактів і Всесвітньої асоціації здоров'я легенів. Кожна країна оцінювалася виходячи з трьох чинників:

  • кількість спожитого алкоголю на людину в рік;
  • споживання тютюну на людину в рік;
  • розповсюдження ожиріння серед населення;

Під час дослідження з'ясувалося, що Чехія була представлена як сама нездорова країна в світі. Громадяни держави вважаються одними з найбільш п'ющих націй. Кожен житель, виявилося, споживає 13,7 літрів чистого алкоголю щороку. Країна також зайняла 11-е місце за кількістю викурених сигарет, незважаючи на те, що вони мають найсуворіші закони про покупку і споживання тютюну в ЄС.

Східна Європа стала найбільш хворим регіоном у світі, причому 9 із 10 перших місць в списку зайняли такі країни, як Словаччина, Хорватія і Польща.

Росія зайняла друге місце, тоді як Словенія посіла третє місце, а її жителі стали 6-м найбільшим споживачем тютюнових виробів на планеті, викурюючи приголомшливі 2637 сигарет на рік.

Сполучені Штати були не єдиною європейською країною, яка потрапила в першу десятку через те, що мала один з найвищих показників ожиріння в світі, де 35% дорослого населення класифікується як люди з небезпечно надмірною вагою.

Цікаво, що Океанія стала "найтовстішим" регіоном у світі, а невеликі тихоокеанські острови континенту стали домом для деяких з найбільш товстих популяцій на планеті. Самоа зайняла перше місце за поширеністю ожиріння серед 41,6% населення країни, що має ІМТ більше 30. Тонга, Кірібаті, Тувалу і Фіджі також увійшли в десятку перших через ожиріння, завдяки любові остров'ян до жирного, енергетично "щільним" продуктам, що імпортуються із західних країн.

Жителі Афганістану були названі найздоровішими, маючи майже найнижчий рівень ожиріння у світі, де тільки 2,7% населення мають ІМТ більше 30. Країна також зайняла 20 місце за кількістю сигарет, що викурюються на рік (всього 83). Крім того, жителі Афганістану практично не п'ють, через заборону країни на продаж і споживання алкоголю.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...