​Росіянин, колишній полонений "ЛНР", розповів які вистави розігрують найманці, щоб вибити гроші та підставити українців (відео)

Сумну та повчальну історію розповів російський громадянин, опозиціонер та представник Гуманітарного корпусу за підтримки Міноборони України Анатолій Поляков.

Анатолій Поляков

Бойовики в «ЛНР» розробили багатоходову операцію, щоб полонений думав, що його спочатку ув'язнили ніби-то українські партизани, а потім звільнили "ополченці", повідомляють Патріоти України з посиланням на gazeta.ua.

- Спочатку від мене вимагали 100 тисяч долларів. Потім представились українськими партизанами. Звинуватили, що я російський інструктор, що прийшов навчати сепаратистів убивати. Вони говорили виключно українською мовою. Били у пах, вуха. Просили в мене інформацію про українську сторону. Казали: "Якщо треба передати цінну інформацію, говори, ми передамо". Це була багатоходова, добре підготовлена операція, коли спочатку я потрапив ніби-то до українських партизанів.

Насправді Анатолія із самого початку тримали у підвалі МГБ ЛНР. Він здогадався про це, тому що чув російську мову та розмови про митницю.

- За місяць вночі мене кинули у машину і повезли ніби-то з передмістя у Луганськ. Я відчував, що мене возили містом, бо працювали світлофори. Викинули кудись на машину нагору у мішку та наручниках. Сказали рахувати до трьохсот і кликати на допомогу. Я почав кликати. За 30 хвилин приїхали ніби-то ополченці. Але я розумію, що це були росіяни. Добре відчувався російський московський акцент. Знову посадили у камеру на заводі імені Леніна, де базувались тоді російські військові. Потім звинуватили, що я український диверсант.

Також на думку про брехню щодо "українських партизанів" Анатолія наштовхнула дивна розмова із слідчим "ополченців":

- Одного разу "партизани" прийшли до мене п'яні. Потім слідчому "ополченців" я розповів цей випадок. А він здивувався і сказав, що цього не може бути. Говорив, як про своїх підлеглих. Потім зрозумів, що помилився і почав виправдовуватись: "Ну, вони ж партизани, мабуть не будуть пити".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...