"Российские наемники полностью проиграли борьбу за серую зону в районе Желобка", - Бутусов

Українська піхота в черговий раз довела свою перевагу над російськими найманцями.
Поблизу Жолобка. Фото: соцмережі.

Під час боїв з терористами в районі села Жолобок Луганській області 7 червня загинули двоє бійців 93-й механізованої бригади ЗСУ, ще 19 отримали поранення. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на слова безпосередніх учасників бойових дій, передають Патріоти України.

"Официально изначально заявлялся один погибший. Но тело второго забрали только на следующий день", - пояснив він. За його словами, просування українських бійців здійснювалося постійно протягом останніх 8 місяців і здійснюється на різних ділянках в зоні АТО. Бої 7 червня отримали резонанс в результаті паніки російського командування, ряду контактних боїв в цей день між невеликими бойовими групами піхоти, і застосування російської артилерії.

"Атаки производились двумя небольшими ударными группами численностью до взвода каждая, сформированными в составе батальонов. Был занят ряд тактически важных позиций, а также занято маленькое село Желобок из двух десятков домов на самой трассе и находящийся там опорный пункт противника. Наша артиллерия подготовку атаки не осуществляла, танки не применялись. Однако группы добровольцев все равно пошли вперед", - розповів він.

За словами Бутусова, українська піхота в черговий раз довела свою перевагу над російськими найманцями - бойову охорону супротивника зі складу 14-го батальйону територіальної оборони і 4-ї мотострілецької бригади було частково знищено, частково вона розбіглася. "Однако поскольку атака осуществлялась небольшими силами и с ограниченными целями, через несколько часов российские наемники пришли в себя, и подтянули к месту боя тактические резервы из состава 4-й мотострелковой бригады 2-го армейского корпуса оккупантов. Обнаружив, что действия украинских войск носят локальный характер, противник скорректировал огонь артиллерии", - розповів журналіст.

Бутусов пояснив, що артилерія супротивника подавлена не була, оскільки був відсутній план контрбатарейної боротьби. "По результатам боя. 93-я бригада продолжила продвижение вперед и занятие серой зоны. Российские наемники полностью проиграли борьбу за серую зону в этом районе. Созданы условия для проведения дальнейших операций - созданы несколько прекрасных рубежей для разгрома противника на ряде участков", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У серіалі українського телеканалу знявся актор-колаборант - ЗМІ

вівторок, 7 травень 2024, 19:51

У квітні 2024 року на українському телеканалі ICTV2 відбулася прем'єра серіалу "Подвійні ставки". У серіалі одну з ролей зіграв актор з Маріуполя Дамір Сухов, який виявився колаборантом, інформують Патріоти України. "Подвійні ставки" - це 8-серійна кри...

Цивілізований світ шокований: Патріарх Кирило побажав Путіну "правити до кінця світу" (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 19:27

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) побажав російському диктатору Володимиру Путіну перед його так званою інавгурацією, правити вічно, а також вкотре благословив вбивати українців. Відповідне відео з'явилося у мережі, передають...