Розенко розповів про нові параметри підвищення пенсійного віку

Віце-прем'єр України Павло Розенко, заявив про те, що перш ніж говорити про підвищення пенсійного віку для українців, потрібно реально збільшити тривалість життя громадян.

Розенко розповів про нові параметри підвищення пенсійного віку. Фото replyua.net

Під час прес-конференції Розенко зазначив, що діючі в Україні параметри є оптимальними, - жінки виходять на пенсію у віці близько 60 років, а чоловіки рівно в 60 років, передають Патріоти України з посиланням на replyua.net.

«Поки я не бачу можливостей для коригування віку без збільшення тривалості життя в країні. У чоловіків вона в середньому становить 65 років », підкреслив віце-прем'єр. На його думку, поки навіть немає сенсу вступати в подібні дискусії, оскільки для початку необхідно провести дуже серйозні реформи, а також збільшити тривалість життя. Нагадаємо, що в січні був оприлюднений новий проект меморандуму з МВФ, згідно з яким уряд України має провести пенсійну реформу до кінця березня.

У меморандумі йдеться про те, що необхідно поступово підвищувати пенсійний вік в країні. Для жінок він повинен бути збільшений до 63 років, втім, як і для чоловіків. У МВФ пропонують підвищувати пенсійний вік для чоловіків на чотири місяці щороку, а для жінок - на шість місяців щороку.


Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Проста викладачка медичного коледжу: У матері топ-чиновника СБУ знайшли елітну нерухомість (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:16

Мати голови економічного управління СБУ Анатолія Лойфа, яка працює звичайною викладачкою закарпатського медичного коледжу, несподівано "заробила" понад 1 мільйон гривень і стала власницею елітної нерухомості. Про це пишуть журналісти "Слідство.Інфо", п...

Куди зник Рустем Умеров?: У наказі Міноборони знайшли дивну деталь (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:04

В нещодавно підписаному законі про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу знайшли дивну деталь, підписав цей закон не Міністр Оборони. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Верховної Ради України. Мережа н...