"Розслідування ветерана Віталія Кузьменка про кримінальну діяльність Валентина Манько" - волонтер Донік

Валік пробиває дно. Частина 2
Історія про те як Валентин Манько прикривався війною і патріотизмом для звичайного кримінального розбою.

Комбат Страус. Після того як почало вспливати кримінальне минуле Валік вирішив не здаватись і вбухати купу грошей у своє відбілювання. Вже немає сенсу говорити про хоч якусь ймовірність, що його призначення на посаду Голови Державної служби у справах ветеранів. Надто він зашкварився своїм минулим і переховуванням від зустрічі з ветеранами.

Саме час говорити про те чому Валік до сих пір спокійно розгулює на свободі. Завдяки своїм нікчемним зусиллям пробитись до корита вся країна дізналась про цю "особистість", а разом з тим і про його кримінальне минуле. І тут у нього вже стала задача не потрапити на теплу посаду, а хоча б не потрапити знову до холодного СІЗО. Саме на це спрямована PR-кампанія, яке вже влетіла йому в копійочку.

На прикладі кримінально історії, за яку Манька оголошували у міжнародний розшук, покажу, що ця людина не гребувала нічим заради збагачення. Прикриваючись війною і добровольцями він сколотив свою ОПГ, яка грабувала місцеве населення. Всі матеріали викладені згідно з інформацією судових рішень в рамках кримінального провадження. По всім фактам наводяться посилання.

Перша частина про фінансові махінації, якими він промишляв до війни. У 2014 році Валентин Манько організовує групу з метою скоєння розбійних нападів на підприємства, розташовані на території Донецької та Дніпропетровської областей. Підключає до цієї групи Малихіна Сергія Олександровича (Саїд), Підченко Анатлоія Анатолійовича (раніше судимий "Промокашка") та ще 10-15 озброєних осіб. Сам Манько є організатором даної групи та координував її діяльність.

Так, у липні 2014 року Малихін звернувся до Манько з пропозицією скоєння розбійного нападу на ТОВ «КРОНОС-ДОН» (Донецька область, Великоновосілківський район, с. Євгенівка, вул. Степова, 1), на яку він погодився, розподіливши злочинні ролі, згідно яких Малихін з групою озброєних осіб, яких надав Манько, повинні скоїти розбійний напад на вказане підприємство, а Манько, в свою чергу, в подальшому розпоряджатись майном вказаного підприємства.

23 липня 2014 року, приблизно о 09.40 годині, Малихін (Саїд) із групою 10-15 осіб у камуфляжній формі та озброєних автоматами, приїхали на територію ТОВ «КРОНОС-ДОН», де проникли на територію підприємства та погрожуючи застосуванням зброї захопили його. Заволоділи його майном, а саме: 556280 кг озимої пшениці, на загальну суму 450586,80 грн, коровами - чистопородними нетелями голштинської породи в кількості 204 голів, вартістю 4 958 805 грн, молодняком корів у кількості 39 голів, вартістю 228 141 грн;

Після цього, Манько, Малихін та інші особи розпорядились викраденим майном на власний розсуд, чим заподіяли ТОВ «КРОНОС-ДОН» матеріальну шкоду на загальну суму викраденого 5 637 534 грн.

5 серпня 2014 за адресою вул. Степова 1 с. Євгенівка Великоновосілківського району Донецької області було зареєстровано ТОВ «Євгенівське Нове» (ЄДРПОУ 39335298), на яке був відкритий банківський рахунок № 26003051824221 в Приватбанку. Після чого це ТОВ стало незаконно використовувати та збувати продукцію захопленого ТОВ «КРОНОС-ДОН», гроші від реалізації якої поступали на банківський рахунок № 26003051824221 (укр. грн.) в Приватбанку відкритий ТОВ «Євгенівське Нове».

З грошових коштів, отриманих від реалізації продукції ТОВ «КРОНОС-ДОН», ТОВ «Євгенівське Нове» частину грошових коштів перераховувало ТОВ «АЛЬЯНС ІНК» (ЄДРПОУ 39196472) на банківський рахунок № 26006300423224, відкритий у Ощадбанку.

У серпні 2014 року Малихін звернувся до Манько з пропозицією скоєння розбійного нападу на ФХ «Родина» (Донецька область, Великоновосілківський район, смт. Велика Новосілка, вул. Октябрьська, 2). Манько погодився та надав ому групу озброєних осіб.

01.09.2014, приблизно о 09.00 годині, Малихін із групою осіб, одягнутих у камуфляжну форму та озброєних автоматами приїхали за адресою: Донецька область, Великоновосілківський район, смт Велика Новосілка, вул. Октябрьська, буд. 2, де скоїли напад, на будинок засновника та директора ФХ "Родина" Піхачі А.Д., погрожуючи застосуванням зброї, проникли на територію вказаного будинку, де заволоділи майном на загальну суму 157 500грн. Після чого проникли на територію підприємства ФГ «Родина», до адміністративної будівлі та інших приміщень, та безперешкодно, погрожуючи застосуванням вогнепальної зброї, заволоділи майном ФГ «Родина» на загальну суму 802 986 грн. (комбайн зернозбирального «JohnDeere»модель 9680 IWTS, зеленого кольору, заводський номер ZO9680AO80232; комбайн зернозбиральний «JohnDeere» W 650 заводський номер RG6090G000125, зеленого кольору, реєстраційний номер 28829АЕ. Згодом комбайни буде знайдено та вилученого 6 травня 2015 року в ході огляду території по вул. Промислова, 3 пгт. Покровське, Дніпропетровської області. Після чого, Манько, Малихін та інші особи викраденим майном розпорядились на власний розсуд, чим заподіяли потерпілим матеріальну шкоду на загальну суму 807650 гривень.

Кримінальне провадження кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 КК України - Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

В той же день неподалік в с. Червона Поляна 5 озброєних осіб, представившись бійцями Правого сектору, відібрали у фермера Джавалах Ю. велику суму коштів на "потреби самооборони Великої Новосілки".

В цей же час Манько балотується до Верховної Ради по 59 виборчому округу з центром у тому самому смт Велика Новосілка. Це був один з найпроблемніших округів на тих виборах. Там залучались озброєнні підрозділи, члени виборчої комісії з документами виїжали до інших областей, їх відсторонювала ЦВК, були судові процеси. Все це відбувалось бо Манько не хотів визнавати свій очевидний програш.

З0 березня 2015 складено підозру Малихіну (Саїду). Спочатку він переховувався, та вже 12 квітня його затримано. Заявляв на суді, що так вони боролись з фінансуванням "ДНР".
Тут варто зупинитись на цій персоні детальніше: Акаунт Малихіна на FB https://goo.gl/nrXrvj .
На якому він пише про своє затримання 12 квітня 2015 року. Також він розповідає, що від нього вимагали надати покази на Валентина Манько та Іллю Ківу по справам у яких він фігурував.

Крім того наявна (поки не перевірена) інформація, що Малихін у зговорі із Кузнєцовим Віктором Вікторовичем (прибічник ДНР, під час референдуму ДНР був секретарем у Великоновосілковському районі) та його сином Дмитром займались пограбуванням фермерських господарств. Крім того займались здачею на металобрухт металевих частин зрошувальної системи біля с. Комарське.

15 квітня 2015 Валентину Маньку складено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України, однак Манько повідомлення про підозру особисто не вручено внаслідок не встановлення його місцезнаходження, оскільки він переховується від органів досудового слідства. 29.04.2015 Манько оголошено в розшук.

Згідно повідомлення начальника сектору Укрбюро Інтерполу від 11.05.2015 року №35/110, станом на 11.05.2015 року за обліками бази даних Генерального секретаріату Інтерполу в міжнародному розшуку значиться Манько.

14 травня 2015 накладено арешт на майно Манько Валентина. Він підозрюється в організації розбійних нападів та переховується від слідства.

Малихін перебуваючи в СІЗО намагається з’їхати "на дурку" через психіатричну експертизу. Це йому не вдається, згідно з Актом судово-психіатричної експертизи №387 від 23.06.2015 "В момент вчинення інкримінованого правопорушення міг усвідомлювати свої дії та керувати ними, не знаходився у тимчасово-хворобливому розладі психічної діяльності. В даний час усвідомлює свої дії та може керувати ними. За психічним станом у застосуванні примусових заходів медичного характеру не потребує."

А далі відбувається зовсім цікава річ, яка показує рівень "правової держави".
27.11.2015 року у слідство прокуратури Донецької області втручається Генеральна прокуратура України. Так до обвинувального акту за обвинуваченням Манько з’являється постанова Заступника начальника другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України (на даній посаді у 2015 році Гойдало Олексій Євгенійович або Голінченко Олександр Вячеславович ) від 27.11.2015 року(т.2 а.с.233-238). Згідно з цією постановою кримінальне провадження №12015050000000477 за підозрою Манько у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України, закрито у зв’язку з не встановленням достатніх доказів для доведення винуватості Манько в суді, на підставі п.3 ч. 1 ст.284 КПК України та скасовано арешти на майно Манько, які накладені в межах кримінального провадження.

Після таких дій ГПУ стає зрозуміло, що домовленості між Маньком та Кононенком були справжніми. І опублікована переписка правдива.

До 30 серпня 2016 року Малихін залишався в СІЗО (16 місяців) поки його патрон вже спокійно жив вдома. Потім його випускають на поруки народного депутата Юрія Тимошенко під домашній арешт. Справу так і не закрили. Судовий розгляд по Малихіну продовжується до цього часу.

Хоча була спроба 12 грудня 2016 закрити справу, коли суд повернув обвинувальний акт за обвинуваченням Малихіна назад до прокуратури посилаючись на те, що скасовано підозру по іншому фігуранту справи (Манько).

Саме тому Маньку дуже важливо зробити з себе образ "справжнього патріота", щоб у випадку поновлення підозри, знову заявити "переслідують патріотів". І тому він не буде шкодувати грошей на рекламну кампанію.

Насправді подібних злочинів на просторах Дніпропетровської і Донецької областей було скоєно багато. І часто не без участі згаданих особистостей. Та про це далі.

Після повернення в Україну Манько заявив, що створює партію і буде її провідником. Однак, партії так і не зявилось. Була створена громадська організація з претензійною назвою «Єдиний союз патріотів України», про яку мало хто чув. Також Валік пробував, знову, балотуватись на виборах, і знову невдало.

Розповідав про створення в Києві реабілітаційного центру за 350 тис доларів і запрошених ізраїльських лікарів. Але цей центр ніхто не бачив і навіть не чув.

Також Манько став радником керівника державного підприємства «Конярство України». Кажуть не просто так. Його повязуються із махінаціями навколо філії держпідприємства «Дніпропетровський кінний завод №65»

Як така багатогранна особистіясть, як Валік досі залишається на свободі питання відкрите.

https://www.facebook.com/Kuzmenko.Vitaliy/posts/14...


Опублікував: Роман Донік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...