"Сенцов доводить Путіна до сказу. Путін заздрить Сенцову", - Портников

Суміш заздрості і впевненості в необхідності терору і дозволяє Путіну впевнено звинувачувати українського режисера в злочинах, які він ніколи не здійснював.

Олег Сенцов. Фото:ТСН

Російський президент Володимир Путін звинувачує українського кінорежисера Олега Сенцова у "тероризмі". Ці звинувачення нічим не підтверджуються - вони сфабриковані російськими спецслужбами для проведення показового судового процесу. У них практично ніхто не вірить. Про це на сайті Еспресо.TV пише журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України, продовжуючи:

Скільки не повторюють Путін та інші російські і проросійські обвинувачі Сенцова тезу про тероризм, міжнародна кампанія на захист режисера тільки розширюється. Проте, Кремль не зміг сфабрикувати більш реалістичні звинувачення проти українського в'язня і вперто тримається за сміховинну версію про тероризм. І питання навіть не в тому, чому Путін бреше про Сенцова. А чому він бреше саме так.

Перша причина - Путіну нема чого протиставити міжнародному праву, крім звинувачень у тероризмі. Він прекрасно знає, що Крим - окупована його військами територія, що вона приєднана до Росії всупереч міжнародному праву і зобов'язанням самої Росії. Очевидна правота Сенцова і готовність українця відстоювати цю правоту ціною життя доводять Путіна до сказу.

Це звичайна заздрість слабкої людини - нехай навіть наділеної владою - до сильного духом. Коли Путін говорить про Сенцова, видно, як сильно він йому заздрить.

Друга причина - Путін може вважати, що саме так і треба діяти, коли мова йде про боротьбу з противником. Що потрібно застосовувати терор. Адже КДБ, яке виховало Путіна, готувало терористів по всьому світу. І зараз диверсії і терор - один з найважливіших методів роботи російських спецслужб по всьому світу.

Як і будь-який чекіст, Путін не розуміє, що таке мирний, ненасильницький опір. Він оголошує Сенцова терористом - просто тому що на його думку Сенцов повинен бути терористом. Адже як ще боротися з окупацією?

Саме ця суміш заздрості і впевненості в необхідності терору і дозволяє Путіну впевнено звинувачувати Сенцова в злочинах, які режисер ніколи не здійснював. І нехай це виглядає сміхотворно, коли президент терористичної держави звинувачує в терорі звичайну людину, діяча культури, але насправді це, звичайно, не смішно. Це страшно. Тому що може закінчитися смертю Олега, а продовжитися - новими війнами Росії проти цивілізованого світу, терором, вбивствами і диверсіями.

Тим, чим є відомою путінська Росія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...