"Ще більш небезпечно, ніж масові протести": Піонтковський розповів, де в тилу Путіна може "рвонути"

Розкол у російських елітах вже серйозно проглядається в зв'язку з останніми санкціями, які почалися 6 квітня.

Андрій Піонтковський. Фото: Еспресо.TV.

Розкол в російських політичних елітах "серйозно проглядається" в РФ і є більшою небезпекою для правлячого режиму, ніж масові виступи. Про це в інтерв'ю Обозревателю розповів російський опозиціонер і журналіст, який перебуває в політичній еміграції в США, Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Відповідаючи на питання, чи може в Росії щось "рвонути" і відволікти Кремль від воєн, які він веде, опозиціонер зауважив: "Скоріше, це буде не масовий народний виступ, а серйозний розкол в елітах". "Цей розкол вже серйозно проглядається в зв'язку з останніми санкціями, які почалися 6 квітня. А саме - конфіскацією та арештом російських активів на Заході", - підкреслив він.

У цьому контексті Піонтковський розповів про те, що сьогодні у переважної більшості громадян Росії популярна точка зору щодо нових санкцій США: "Так їм і треба, що хоч хтось заарештовує активи цих злочинців".

Опозиціонер також звернув увагу на те, що цю ж точку зору поділяють і деякі "представники найближчої еліти Путіна". У той же час він переконаний: "великий гаманець" коштів російських олігархів може бути повернутий російському народу тільки тоді, "коли його представлятиме перший посткрімінальний уряд Росії".

"До речі, тут знаходиться і ключ до можливого врегулювання відносин між майбутньою Росією і Україною. Частина цих коштів може піти на виплату збитку, принесеного окупацією України", - припустив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...