Ще один бюджет війни з Росією: Активісти підрахували, скільки крадуть колишні чиновники Януковича з постмайданівської України

Саме з цих грошей «сімейні» фінансують «владу» "ЛНР/ДНР". Завдяки цим грошам продовжує «прилітати» нашим хлопцям під Авдіївкою, Мар`їнкою, Новотроіцьким та в інших гарячих точках АТО.

Повернення ПДВ - дуже зручна річ для корупціонерів. Ілюстрація: ЖЖ.

"70 мільярдів гривень на рік. Приблизно стільки вони крадуть з бюджету України через формування фіктивного ПДВ та його корупційного повернення", - написали активісти Громадської ініціативи "STOP Фіктивний ПДВ" на сторінці своєї спільноти у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Вони – це нечисті на руку ділки, що перекочували до нової влади після втечі Януковича і його підручних. І, як і раніше, вони крадуть. З твого карману. Ти хотів якісні дороги, медобслуговування і освіту, ти хотів боєздатну професійну армію на кшталт ізраїльської? Ти хотів спокою і благополуччя для себе і своїх дітей? Європейського майбутнього? Всього цього не буде, поки вони безкарно крадуть наше майбутнє.

Для порівняння. Це в 1,25 разів більше, ніж весь бюджет оборони України 2016 року (55,5 мільярда гривень). Це в 1,6 разів більше, ніж Україна просить у МВФ у рамках третього траншу програми кредитування економіки ($1,7 млрд). Єдине чого вони бояться – це суспільного розголосу.

Фіктивний ПДВ – це лише один потік. Є ще «збиткові» держпідприємства, на яких, за даними Міхеїла Саакашвілі, «наварюють» 100 мільярдів гривень на рік, є ще «прозоррі» держзакупівлі, з яких вимивають 140 млрд грн. щорічно, таможня, що «дає добро» не менш ніж за 50 млрд грн. на рік та інше. Загалом більше 370 мільярдів гривень на рік вони крадуть у нас з вами.

Ми починаємо з фіктивного ПДВ. Адже саме на цій «темі» «сидять» переважно колишні «сімейні». І саме з цих грошей «сімейні» фінансують «владу» "ЛНР/ДНР". Завдяки цим грошам продовжує «прилітати» нашим хлопцям під Авдіївкою, Мар`їнкою, Новотроіцьким та в інших гарячих точках АТО. Ми закликаємо до ухвалення закону про направлення на потреби ЗСУ всіх коштів, конфіскованих в рамках справ про незаконне відшкодування ПДВ. Наша мета – викорінити корупцію при відшкодуванні ПДВ і перекрити потік цих грошей на окуповані території Донбасу.

Ми закликаємо усіх небайдужих і поінформованих людей повідомляти и випадки шахрайства и корупції при відшкодуванні ПДВ на сторінках групи «Фіктивний ПДВ». Ми, в свою чергу, плануємо брати під контроль найбільш резонансні випадки – наявність чи відсутність розслідування, інформацію по його перебігу та інше.

Давайте разом складемо список «фіктивної сотні», аби Україна знала цих злочинців поіменно. Будемо разом торбити цю «фіктивну сотню» і допоможемо нашим хлопцям в АТО! Тисні лайк та репост, якщо підтримуєш цю ініціативу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...