Шість кращих способів зіпсувати здорову їжу

Або коли масло каші не на користь...

Фото: nv.uaПластівці, суші, йогурт і сухофрукти – прекрасна корисна їжа. Якщо ви, звичайно, не додасте цукор, панірувальні сухарі, жирні соуси та інші шкідливі інгредієнти, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зернові пластівці.
Швидкий сніданок у вигляді пластівців – легкий і корисний перекус. Особливо якщо пластівці цільнозернові, з низьким вмістом цукру і подані зі свіжими фруктами. Але солодкі пластівці містять мало клітковини, недостатньо насичують організм і можуть викликати перепади рівня цукру в крові.

Поп-корн.
Поп-корн – корисна цільнозернова, багата на антиоксиданти закуска. Однак поп-корн, який ми купуємо в кінотеатрах, приготований у калорійній кокосовій олії і посипаний шкідливим масляним, сирним або іншим смаковими топпінгом.Йогурт.
Класичний грецький йогурт без цукру багатий на білок і кальцій. Але підсолоджені йогурти з різними смаками, які більше нагадують десерт, не містять стільки корисних компонентів, можуть призводити до карієсу і набору ваги. До того ж, у солодкому магазинному йогурті містяться консерванти.

Енергетичні батончики.
Такі батончики багаті на білок і клітковину, мають низький вміст цукру і насичених жирів. Але коли батончик містить шоколадні вкраплення або цукровий сироп, він перестає бути корисним.

Салат.
Коли до складу салату входить шпинат, інша зелень, тунець, овочі, фета або класичний йогурт, це низькокалорійна і насичена корисними вітамінами страва. Але коли до салату додають хрустку курку, бекон, чеддер, жирну салатну заправку, корисніше буде з'їсти легкий бургер.Сухофрукти.
Сухофрукти, зокрема, чорнослив, курага, сушена журавлина, можуть бути корисним поживним перекусом. Особливо якщо в них немає цукру. Але більшість сухофруктів оброблені діоксидом сірки, який може викликати першіння в горлі, нежить, кашель, нудоту і головний біль. Також цей консервант руйнує білок і вітамін В1. Якщо ви астматик або чутливі до діоксиду сірки, купуйте сухофрукти в магазинах органічних продуктів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ракети ATACMS більш ефективні, але ця зброя теж не зашкодить: Експерти поділилися думками щодо авіабомб Paveway

четвер, 25 квітень 2024, 21:29

До нового пакету військової допомоги Україні від Великої Британії увійдуть авіабомби з лазерним наведенням Paveway IV. Про це пише Business Insider із посиланням на міністерство оборони країни. Засновник аналітичного центру European Resilience Initiati...

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...