Шляхетність? Ні, не чули: Арабських принцес засудили за принизливе ставлення до людей

Вісім принцес з династії шейхів і емірів Абу-Дабі Аль-Нахайян бельгійський суд засудив до 15 місяців позбавлення волі умовно за експлуатацію і приниження людської гідності.

Фото з відкритих джерел

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Також, згідно з вердиктом, кожна засуджена повинна виплатити по 165 тисяч євро.

Десятирічна судова тяжба проходила в заочному режимі - на процесі ніхто з принцес не був присутній. З матеріалів справи відомо, що шейха Хамді Аль-Нахайян та сім її дочок жили в Брюсселі кілька місяців в 2007-2008 роках, орендуючи поверх в Conrad Hotel. Їх цілодобово обслуговували 23 жінки з різних країн, яких вони привезли з собою.

Ці жінки перебували в рабських умовах - у них відібрали паспорти, забороняли виходити на вулицю; їм доводилося спати на підлозі біля своїх "господинь", харчуватися тим, що не доїли принцеси. За роботу їм майже не платили.

Про те, що відбувається стало відомо в липні 2008 року, коли одна з них втекла з готелю і звернулася в поліцію. У суді інтереси принцес захищав адвокат і президент Ліги з прав людини Алексіс Десваеф. На його думку, жахи, про які розповіли служниці, якщо і мають під собою реальну основу, то сильно перебільшені. Однак захист вдалося зняти тільки звинувачення в порушенні трудового законодавства Бельгії та жорстоке поводження з людьми. Обидві сторони залишилися незадоволені вироком і мають намір його оскаржити.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.