"Шпагат для Вольдемара ще той!": П'ятигорець про вибори на Донбасі та поліцейську місію ОБСЄ

Якщо Росія не буде виконувати Мінські домовленості (в будь-якому пункті, як, наприклад, вона вже заявила про Дебальцеве) то санкції проти неї будуть продовжені, а може навіть і посилені.

Путін готується до нових трюків? Ілюстрація: соцмережі.

"Трохи вранішніх новин. Головна новина, на який варто зупинитися детально, це інтерв’ю Президента України провідним телеканалам. В цьому інтерв’ю Петро Порошенко розставив крапки над "і" в багатьох питаннях, щодо яких було неоднозначне тлумачення. Отже, починаємо!", - вирішив проаналізувати останні політичні події та їхні наслідки волонтер Денис П'ятигорець на своїй сторінці у "Фейсбуці". Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його думками.

Мінські угоди та Нормандський формат.

1. Для прогресу по Мінську треба чіткий документ, де б стояли дата та відповідальна особа по кожному пункту. Це дорожня карта, яка наразі погоджується. Без неї просуватися далі неможливо.

2. Дорожня карта – це не зміна, підміна чи ревізія Мінську.

3. Роль ОБСЄ має бути підвищена через введення на Донбас поліцейської озброєної місії ОБСЄ.

4. Послідовність виконання Мінську має бути такою:

- Встановлення режиму повного припинення вогню;

- Гарантоване відведення важкої техніки;

- Представники озброєної місії ОБСЄ на постійній основі мають перебувати на лінії розмежування, в місцях зберігання техніки та артилерії, на кордоні з Росією. Це має бути зроблено до проведення виборів на Донбасі. Контроль на кордоні має припинити інфільтрацію російських військ, техніки та боєприпасів;

- Розведення військ окрім Золотого, Петрівського та Станиці Луганської буде ще 4 наступні зони, де будуть проведено розведення військ. І одним з цих 4-х місць має бути Дебальцеве, яке за Мінськими угодами має бути під контролем України. Дебальцево – це принципова позиція. При розведенні військ не передбачається здача цих населених пунктів ворогу;

- Звільнення заручників;

- Український Парламент голосує за закон про вибори та призначає вибори;

- Після цього проводяться вибори;

- На наступний день після виборів ОБСЄ передає кордон під контроль ЗСУ та прикордонників.

5. Росія ніякий не посередник в Мінському процесі – Росія – країна агресор, яка здійснює свою агресію проти України.

6. Якщо Росія не буде виконувати Мінські домовленості (в будь-якому пункті, як, наприклад, вона вже заявила про Дебальцеве) то санкції проти Росії будуть продовжені, а може навіть і посилені.

7. Україна запропонувала ЄС вводити санкції проти РФ не на півроку, а на рік. Наразі ЄС обговорює таку можливість.

8. Не пізніше листопада має відбутися зустріч голів МЗС, на якій вони мають підготувати наступний саміт у Нормандському форматі, на якому має бути затверджена дорожня карта.

9. Якщо цього не відбудеться до грудня – керівництво Ради Європи буде мати всі підстави для того, щоб продовжити та посилити санкції.

10. Ніяких "таємних домовленостей" в рамках Мінська не існує. Прозорість – це головна вимога європейської політики.

11. Кожен, хто атакує Мінськ має нести відповідальність за те, що тоді буде. А буде наступне:

- Якщо Україна сама вийде с Мінських домовленостей – з Росії знімуть санкції;

- Якщо Україна сама порушить Мінські домовленості – забутьте про європейську коаліцію підтримки України;

- Той, хто в Україні пропонує скасувати Мінськ – має запропонувати альтернативу;

- Альтернативи мінську дві – перша – вирішити питання військовим шляхом, але для цього доведеться також вступити у відкриту війну з РФ. І за наслідки цього треба взяти відповідальність. І друга альтернатива – віддати окуповані території Росії в обмін на мир. Але ті, хто так думають, вони себе обманюють, бо від Росії вони не отримають ані миру, ані територій.

12. Ніхто на Заході не тисне на Україну та не намагається обміняти Донбас на Сирії чи ще на щось.

Отже, ми маємо чіткі заяви Президента, які ми можемо зберегти та порівнювати з ними те, що буде відбуватися навколо Мінських угод. Одразу хочеться відмітити, що в цьому плані є кілька пунктів, яких Росії буде практично неможливо виконати, а, отже, вона матиме й надалі клопіт із санкціями, які вбивають російську економіку, що вже визнали й самі кремлівські карліки.

Серед таких пунктів варто відмітити наступні:

- Росії не встигне погодити дорожню карту до грудня 2016 року, бо там є пункти, які Карліто вже відкинув;

- Росії буде важко встановити повний режим припинення вогню, бо дуже великій кількості дебілів дали в руки зброю. А коли в дебіла є зброя – він неодмінно шмальне;

- Карліто вважає Дебальцево своїм власним бойовим трофеєм. Для нього це як вперше завалити Кабаєву. А отже він навряд погодиться виконати умову Мінська та віддати його;

- Закон про вибори. Це дуже слабке місце для Росії. Закон про вибори наразі розробляється українською та німецькою стороною. Для німців, з їх рівнем прозорості виборчого процесу, буде справа честі зазначити в майбутньому законі всі стандарти ОБСЄ, які Україна безумовно пропише в законопроекті.

А тепер уявіть як РФ буде сприяти виборам за всіма правилами ОБСЄ? Уявіть вільний доступ всіх кандидатів до дірявих ЗМІ? Уявіть вільний доступ до трудових колективів? Уявіть політичні мітинги на окупованих територіях українських партій? Виступ того ж Ляшка в Донецьку чи Тягнибока в Торезі уявіть? Уявіть біг-борди з Ярошем чи з Білецьким на вулицях Луганська? А головне – уявіть, що за законом у виборах мають право прийняти участь лише ті партії, які зареєстровані в ЦВК. А там жодної дірявої партії (окрім Оппоблоку) не зареєстровано. Думаєте в РФ підуть на такі умови? Дуже сумніваюсь. А як не підуть – санкції, голод, погані надої, тощо. Тобто шпагат для Вольдемара ще той! Доброго ранку, Хунта!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У окупантів все менше нових танків: ЗСУ показали, як FPV-дроном вразили черговий Т-90

вівторок, 16 квітень 2024, 11:34

З початку повномасштабної війни проти України армія Росія, за підрахунками Генштабу ЗСУ, втратила 7189 танків. За допомогою FPV-дрона ціль була уражена - танк знерухомлено, командир і навідник отримали поранення. Українські спецпризначенці знищили росі...

"Чому коаліція держав Заходу не дала впасти на Ізраїль жодній іранській ракеті, але спокійно спостерігала, як російські ракети падають на Україну два роки?" - Олещук

вівторок, 16 квітень 2024, 9:48

"Отже, що українці дізналися за підсумками атаки Ірану на Ізраїль. По-перше, авіація держав-членів НАТО (США, Велика Британія, Франція) може підійматися за тривогою для захисту повітряного простору держави, яка у НАТО не входить. У тому числі - і за ме...