Шулеру ніхто не вірить: Хитрощі Росії всім давно відомі, і поступок від Заходу Кремль не дочекається - відомий дипломат

Вся суть російської "допомоги" Заходу проявилася у Сирії: під виглядом боротьби з ІДІЛ Москва посилює свою військову присутність у близькосхідному регіоні.

Володимир Огризко. Фото:www.day.kiev.ua

НАТО посилює присутність у Східній Європі; американські генерали заявляють, що основна загроза світові йде від Росії; генерал Брідлав регулярно говорить про те, що ця загроза зростає. Про це пише в своєму блозі на сайті Новое время колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передають Патріоти України.

Думаю, на тлі нещодавньої заяви американців про те, що вони почнуть наземну операцію проти ІДІЛ, украй малоймовірно, що найближчим часом Захід піде на якісь поступки Росії. У США переконалися, що РФ не допомагає західній коаліції в боротьбі з терористами, а допомагає тільки режиму Башара Асада втриматися у владі.

Доказом того, що в Сирії Росія діє з огляду суто на власні інтереси, є і те, що замість однієї військово-морської бази в Латакії у неї незабаром з'явиться вже три. У цьому вся суть російської "допомоги" Заходу – під виглядом боротьби з ІДІЛ країна посилює свою військову присутність у близькосхідному регіоні.

Тепер, коли Захід це зрозумів, Путінові буде непросто добитися зняття санкцій, про яке останнім часом згадували європейські політики – хіба що мова буде йти про повне виконання Росією Мінських угод (хоча ми маємо змогу спостерігати, що нічого подібного не відбувається.

Мені здається, що і поява новини про те, що Путін готовий кинути Асада (пізніше цю заяву було спростовано) – комбінація, розіграна з тим, щоби показати Заходу: "Бачите, я хороший, я просив Асада піти, але він не погодився".

Це типові дипломатичні штучки Москви: згадайте Смирнова у Придністров'ї ("Ми хочемо, щоб було нормально, але він проти") і колаборантів на Донбасі ("Ми прагнемо до врегулювання, але "ополченці" заважають"). Хитрощі Росії всім давно відомі, і сприймати подібні заяви всерйоз не варто.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Росії настали омріяні сталінські часи: Друзів Гіркіна звинувачують у роботі на ЗСУ, - Казанський

четвер, 9 травень 2024, 0:30

"Z-патріоти шоковані й обурені - російське ФСБ звинувачує друзів Стрєлкова-Гіркіна у роботі на Україну. Кілька чоловік були затримані на Тульщині. Поки Стрєлков сидить у тюрмі за те, що надто сильно любив вітчизну і воював у її війні проти України, йог...

"Репліки зі змістом "та в носі ми бачили, що подумає Путін" означають, що вже сформований фундамент для цілого масиву рішень", - Голобуцький

четвер, 9 травень 2024, 0:15

"Дві практично одночасних новини", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Міністр внутрішніх справ Великої Британії прокоментував висилку російського аташе з пита...