"Схоплять всіх": Спецслужби РФ затримали вже вісьмох осіб, яких підозрюють у теракті

Спецслужби Росії заявили про арешт осіб, які причетні до теракту у метро Санкт-Петербурга.

Наслідки теракту у метро. Фото: moe-online.ru

В рамках кримінальної справи про вибух в метро Санкт-Петербурга затримані вісім підозрюваних. Про це повідомила в четвер "Інтерфаксу" офіційний представник СКР Світлана Петренко, передають Патріоти України.

"За результатами проведеного комплексу слідчих дій і оперативно-розшукових заходів спільно з ФСБ Росії і МВС Росії сьогодні, 6 квітня, затримано 6 осіб в Санкт-Петербурзі і 2 людини в Москві, причетних до теракту", - сказала вона.

"Затримано Сейфулла Хакимов, Ібрагібжона Ерматова, Ділмурода Муідінова, Бахрама Ергашева, Азамжона Махмудова, Махамадюсуфа Мірзаалімова, Шохіста Карімова і Содіка Ортікова", - сказала вона.

За її словами, "в місцях проживання названих осіб вилучено вибуховий пристрій, ідентичне виявленому на станції" Площа Повстання "санкт-петербурзького метрополітену, вогнепальну зброю та боєприпаси".

"Найближчим часом планується звернутися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Розслідування триває", - сказала вона.

В результаті вибуху саморобної бомби 3 квітня в вагоні поїзда метро в Петербурзі загинуло 14 осіб (в тому числі терорист), більше 50 отримали поранення. Крім того, на станції "Площа повстання" було виявлено не спрацював вибуховий пристрій, воно було знешкоджено.

Раніше в четвер Петренко повідомила, що слідство у справі про теракт в метро Санкт-Петербурга встановило кілька посібників Акбаржона Джалілова, який імовірно підірвав вибуховий пристрій.

"Встановлено декілька громадян середньоазіатських республік, які контактували з Джаліловим. В ході обшуків в квартирі, де проживали ці особи, виявлені предмети, що мають значення для розслідування, всі вони вилучені та направлені на дослідження", - сказала Петренко.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...