"Слідкуйте за руками...": Навіщо Путін у Парижі замахнувся на Ярослава Мудрого, - Валерій Чалий

У цій заяві Путіна проглядається спроба показати, що королівські, а потім і імперські європейські династії в Європі залежали від Росії.

Ярослав Мудрий. Ілюстрація: День.Говорячи про "російське походження" князя Ярослава Мудрого та його доньки Анни Ярославни, Кремль намагається привласнити собі династичне минуле Європи, натякаючи, таким чином, і на потенційні територіальні претензії. Таку думку в Facebook оприлюднив посол України у США Валерій Чалий, коментуючи заяву голови РФ Володимира Путіна під час прес-конференції з президентом Франції Емануелем Макроном, передають Патріоти України.

"Коли Путін говорить від імені Росії про "нашого" князя Ярослава і його молодшу доньку Анну - королеву Франції, то не тільки намагається зазіхнути на наше українське глибоке історичне європейське коріння і приписати собі, але й досягнути іншої мети", - вважає він.

Дипломат вважає, що в такій позиції російського режиму проглядається спроба показати, що королівські, а потім і імперські європейські династії залежали від Росії.

"І саме Росія буде вирішувати, що далі робити з "аморфною", "слабкою", "невпевненою в собі" Європою, "закат якої наближається". Тому послідовність: "наш князь Ярослав" - "наша Анна" - королева Франції..." може мати в збуджених мізках своє продовження. До того ж династичні шлюби мали наслідком і територіальні претензії", - пояснив Чалий.

"А є ще Єлізавета Ярославна - королева Норвегії й Данії. Є ще Анастасія Ярославна - королева Угорщини. Так що "слідкуйте за руками...", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...